Simpele spaghetti met tonijn

Deze simpele spaghetti met tonijn is zo’n makkelijk en snel gerecht, in een mum van tijd zet je een heerlijke pasta op tafel. In de tijd dat de pasta gekookt is, is het gerecht al klaar. En dat willen we toch allemaal op een drukke doordeweekse dag.

Tonijn in blik

In dit recept wordt een blikje tonijn gebruikt. Ik mocht twee blikjes tonijn van Rio Mare ontvangen in een foodybox. Voor dit gerecht heb ik een blikje Tonijn in Olijfolie* met Citroen en Zwarte Peper gebruikt. De tonijn heeft een lekkere smaak van citroen en peper, wat heel goed samenging met de pasta. Om de smaak te versterken heb ik nog wat extra zwarte peper uit de molen en citroenrasp gemengd door het gerecht. Heb de tonijn met olie en al door de spaghetti gedaan, zo is het hele blikje gebruikt.

Spaghetti

Meestal gebruik ik volkoren spaghetti, dat vind ik lekkerder en het is een iets gezondere keuze. Maar tegenwoordig heb je nog veel meer variatie in spaghetti. Vooral de glutenvrije opties zijn goed vertegenwoordigd in de supermarkten. Zo is er ook bijvoorbeeld spelt, gele linzen en glutenvrije spaghetti te koop. En als je het helemaal gezonder wilt maken, dan maak je spaghetti van een courgette. De zogenaamd courgetti. Deze kan je heel zelf makkelijk maken als je zo’n simpele spiralizer hebt. Hiermee draai je spaghetti van courgette, wortels en/of komkommer.

Ik heb een paar lekkere courgetti recepten op de site staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Courgetti met zalm, peultjes, erwten en ricotta of Courgetti met Puttanesca saus en tonijn. Zoek maar onder courgetti en je zult er nog meer vinden. En deze Miso kabeljauw met zoetzure rode wortel noedels is ook niet te versmaden.

Tipsimpele spaghetti met tonijn:

De spaghetti heb ik op het laatst bestrooid met die heerlijke Grozette Cheese Sensation Flakes**. Jaja, ik weet het, de Italianen eten geen vis met kaas, maar ik doe het stiekem toch omdat ik het lekker vind. Niet verder vertellen hè?

Recept Simpele spaghetti met tonijn:

Simpele spaghetti met tonijn. Wil je eens een snelle maar heerlijke pasta maken, dan is dit recept echt iets voor jou. Ideaal als snelle maaltijd.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's, Vis
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr (volkoren) spaghetti
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 3 el olijfolie
  • 4 takken peterselie
  • 1 blikje tonijn in olijfolie*
  • 10 zwarte olijven
  • Peper en zout
  • 2 el cheese flakes*
  • ½ citroen

Instructies
 

  • Kook de spaghetti volgens aanwijzing gaar in gezouten water en giet dan af.
  • Snijd de knoflook in dunne plakken en de tomaten in kleine blokjes (ik heb het vruchtvlees verwijderd uit de tomaten, maar dat hoeft niet). Hak de peterselieblaadjes grof.
  • Fruit de knoflook op lage temperatuur in de olie in een hapjespan. Voeg de tomatenblokjes en olijven erbij en bak dit heel even mee.
  • Meng dan de spaghetti en tonijn met olie erdoor. Schep de pasta op de borden en bestrooi met peterselie en kaas. Rasp er nog wat citroen boven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating