Simpele spaghetti met tonijn. Wil je eens een snelle maar heerlijke pasta maken, dan is dit recept echt iets voor jou. Ideaal als snelle maaltijd.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's, Vis
Keuken Italiaans
- 200 gr (volkoren) spaghetti
- 2 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 3 el olijfolie
- 4 takken peterselie
- 1 blikje tonijn in olijfolie*
- 10 zwarte olijven
- Peper en zout
- 2 el cheese flakes*
- ½ citroen
Kook de spaghetti volgens aanwijzing gaar in gezouten water en giet dan af.
Snijd de knoflook in dunne plakken en de tomaten in kleine blokjes (ik heb het vruchtvlees verwijderd uit de tomaten, maar dat hoeft niet). Hak de peterselieblaadjes grof.
Fruit de knoflook op lage temperatuur in de olie in een hapjespan. Voeg de tomatenblokjes en olijven erbij en bak dit heel even mee.
Meng dan de spaghetti en tonijn met olie erdoor. Schep de pasta op de borden en bestrooi met peterselie en kaas. Rasp er nog wat citroen boven.