Ga terug
+ servings
Simpele spaghetti met tonijn. Wil je eens een snelle maar heerlijke pasta maken, dan is dit recept echt iets voor jou. Ideaal als snelle maaltijd.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's, Vis
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr (volkoren) spaghetti
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 3 el olijfolie
  • 4 takken peterselie
  • 1 blikje tonijn in olijfolie*
  • 10 zwarte olijven
  • Peper en zout
  • 2 el cheese flakes*
  • ½ citroen

Instructies
 

  • Kook de spaghetti volgens aanwijzing gaar in gezouten water en giet dan af.
  • Snijd de knoflook in dunne plakken en de tomaten in kleine blokjes (ik heb het vruchtvlees verwijderd uit de tomaten, maar dat hoeft niet). Hak de peterselieblaadjes grof.
  • Fruit de knoflook op lage temperatuur in de olie in een hapjespan. Voeg de tomatenblokjes en olijven erbij en bak dit heel even mee.
  • Meng dan de spaghetti en tonijn met olie erdoor. Schep de pasta op de borden en bestrooi met peterselie en kaas. Rasp er nog wat citroen boven.