Deze salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata met verse kruiden is heerlijk als lunch voor twee personen of als voorgerecht voor vier personen. Omdat de burrata kaas in de aanbieding was, had ik deze gekocht. Burrata lijkt op mozzarella kaas met het verschil dat de burrata heel erg romig is van binnen. Mocht je deze kaas niet kunnen vinden, gebruik dan mozzarella. De zachte kaas doet het heel erg goed bij het knapperige van de salade, een heerlijke combi dus! En als je op dieet bent, laat de kaas dan achterwege of gebruik een light versie van de mozzarella.
Het is wat veel ingrediënten bij elkaar, maar dan serveer je wel een hele bijzondere salade.
Ik maak de dressing altijd in een jampotje. Het voordeel hiervan is dat je dan de ingrediënten dan lekker door elkaar kunt schudden en mocht er iets overblijven, dan zet je het potje gewoon in de koelkast voor een volgende salade.
En nog een heerlijke salade met burrata
En nog zo’n heerlijke salade met burrata kaas is deze Salade met burrata, Coburger en verse vijgen. Probeer die ook eens!
Recept Salade Rode Kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata:
Ingrediënten
- 1/4 rode kool
- 1/2 winterpeen
- 1/2 venkel
- 2 bloedsinaasappels
- 1 kleine rode ui
- 5 takken dille
- 5 takken koriander
- 20 gr amandelschaafsel
- 2 burrata kaasjes
Dressing
- 4 el olijfolie
- 1 tl mosterd
- 1 el citroensap
- peper en zout
Instructies
- Snijd de rode kool, winterpeen, venkel selderijstengel en rode ui in hele dunne plakken of repen met een dunschiller of mandoline. Meng alles met elkaar in een grote kom.
- Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af. Zet de sinaasappels op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af.
- Snijd de sinaasappels dan in dunne plakken (vang het sap op en gebruik dit ook voor de dressing).
- Haal de blaadjes van de dille- en koriandertakken en hak dit fijn. Rooster de amandelschaafsel even aan in een bakpan (zonder olie).
- Doe alle ingrediënten voor de dressing in een jampotje en schud dit flink door. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Verdeel de gesneden groenten en sinaasappelplakken over de borden. Strooi de kruiden en amandelschaafsel erover en leg in het midden een halve burrata.
- Giet de dressing erover en serveer direct.