Ruby Chocolade Truffels

Deze ruby chocolade truffels zijn ideaal om te maken voor Moederdag. Verwen je moeder, oma, vrouw of lief met deze prachtige roze chocolade truffels. Chocolade truffels maken is helemaal niet moeilijk, probeer het eens. Als je dit recept stap voor stap volgt kan jij ook deze mooie roze chocolade verwennerij maken. Je zult hiermee echt scoren, dat beloof ik je!

Je kunt eventueel nog smaakstoffen toevoegen aan de truffels, zoals rum, een likeur, fijngehakte gedroogde frambozen of vanille, maar deze chocolade heeft dat eigenlijk niet nodig. Deze ruby chocolade is al lekker van zichzelf.
Je kunt de truffels een paar dagen van tevoren bereiden. Bewaar ze wel afgedekt in de koelkast.

En ik heb fantastisch nieuws voor jullie. Van deze heerlijke ruby chocolade alsmede de witte, melk, pure en gold caramel chocolade van De Notenshop mag ik drie pakketjes weggeven. Hoe leuk is dat. Jij kunt ook meedoen: deel dit bericht op Facebook of Instagram, laat een reactie waarom jij dit pakket wilt winnen. Je kunt tot uiterlijk 5 mei meedoen. Op maandag 6 mei maak ik de winnaars bekend. Veel succes! (weggeefactie gesloten!)

Nog meer ruby recepten

En nog zo’n heerlijke roze verwennerijen zijn deze:

  1. Ruby chocolade cheesecake
  2. Hartvormige koekjes met ruby chocolade
  3. Hartvormige Ruby pindarotsjes
  4. Ruby chocolade ijs

Maak die ook op Moederdag.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Ruby Chocolade Truffels:

Ruby chocolade truffels. Wat een verwennerij zijn deze mooie roze truffels en eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken. Probeer het eens!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 4 uur 20 minuten
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 24 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr ruby chocolade drops
  • 125 ml slagroom
  • 25 gr roomboter
  • 100 gr ruby chocolade drops

Instructies
 

  • Doe de chocolade drops in een kom. Breng de slagroom in een pannetje (met dikke bodem) tegen de kook aan en voeg de boter toe en laat dit smelten in de room.
  • Haal de pan van het vuur en schenk de warme room over de chocolade. Roer tot de chocolade gesmolten is en goed met de slagroom is gemengd tot een gladde ganache.
  • Laat de ganache afkoelen en dan minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
  • Hak ondertussen de 100 gram ruby chocolade in een keukenmachine (niet te) fijn en doe dit in een diep bord.
  • Vorm de chocoladeganache met behulp van 2 theelepels in kleine porties en rol dit tot mooie ronde balletjes.
  • Rol de balletjes gelijk door de fijngehakte ruby chocolade tot ze helemaal bedekt zijn.
  • Bewaar de truffels in een goed afgesloten bakje of zakje in de koelkast.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating