Ruby chocolade truffels. Wat een verwennerij zijn deze mooie roze truffels en eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken. Probeer het eens!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 4 uur uur 20 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 250 gr ruby chocolade drops
- 125 ml slagroom
- 25 gr roomboter
- 100 gr ruby chocolade drops
Doe de chocolade drops in een kom. Breng de slagroom in een pannetje (met dikke bodem) tegen de kook aan en voeg de boter toe en laat dit smelten in de room.
Haal de pan van het vuur en schenk de warme room over de chocolade. Roer tot de chocolade gesmolten is en goed met de slagroom is gemengd tot een gladde ganache.
Laat de ganache afkoelen en dan minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
Hak ondertussen de 100 gram ruby chocolade in een keukenmachine (niet te) fijn en doe dit in een diep bord.
Vorm de chocoladeganache met behulp van 2 theelepels in kleine porties en rol dit tot mooie ronde balletjes.
Rol de balletjes gelijk door de fijngehakte ruby chocolade tot ze helemaal bedekt zijn.
Bewaar de truffels in een goed afgesloten bakje of zakje in de koelkast.