Pompoen en pastinaak zo’n veelzijdige groenten, dus het maken van deze vegetarische rösti van aardappel, pompoen en pastinaak is een must in deze tijd van het jaar. Deze rösti is
krokant van buiten en zacht en smaakvol vanbinnen, ik ben dol op de combinatie pompoen, pastinaak en aardappel. En deze rösti is zó makkelijk te maken! Het is een betaalbaar gerecht dat als bijgerecht kan worden geserveerd bij veel van je favoriete maaltijden. Of maak er een hoofdmaaltijd van.
Rösti
Rösti, afkomstig uit Zwitserland, is een grote, knapperige aardappelbeignet gemaakt in een koekenpan. Als je op zoek bent naar een zetmeelrijk gerecht, dan is deze rösti precies wat je nodig hebt. Het is zoet en boterachtig van de uien en pittig en rijk van de camembert, en een flinke sla fleurt het hele gerecht op.
Wat deze rösti bijzonder speciaal maakt, is de toevoeging van pompoen en pastinaak (de meest onderschatte wortelgroente), die een zoete, aardse smaak toevoegen en toch de knapperige textuur behoudt. Als je er geen zin in hebt, kun je in plaats daarvan meer aardappel gebruiken, maar dan mis je de subtiele geneugten van de andere groenten.
Nadat je de groenten hebt geraspt, moet je al het vocht eruit knijpen met een kaasdoek of een schone theedoek. Deze stap is de sleutel tot een ultrakrokant uiterlijk. Zodra je de eerste kant van de rösti bruin hebt gebakken, moet je hem op een bord omkeren en vervolgens terug in de koekenpan schuiven, zodat beide kanten goudbruin gebakken worden. Zoals bij elke verraderlijke keukenbeweging is er slechts één snelle beweging en vertrouwen nodig. Je hebt dit. Als je wat breuk of een paar verdwaalde aardappelstrengen hebt, is dat prima. Niemand klaagt als je een aardappelpannenkoek ter grootte van een koekenpan op tafel zet, toch?
Tips:
- Zorg ervoor dat de pompoen, aardappel en pastinaak goed gemengd zijn, zodat je een gelijkmatige verdeling van deze groenten over de rösti krijgt.
- Je kunt de rösti ook maken van andere knol- of wortelgroenten, zoals bieten, koolraap, wortelen, peterseliewortel, etc.
- Probeer ook eens deze heerlijke Ovenschotel met kip, groente en rösti.
- Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Rösti van aardappel, pompoen en pastinaak:
Ingrediënten
- 2 kruimige aardappelen
- ½ pompoen
- 2 pastinaken
- 1 ui
- ½ rode peper
- 1 teen knoflook
- 5 blaadjes salie
- olijfolie
- zout en peper uit de molen
Salade
- veldsla
- ½ citroen, sap ervan
- 1 el olijfolie
- zout en peper
Erbij
- 4 eieren, zachtgekookt
- 200 gr camembert, in plakken
Instructies
- Schil de aardappelen, pompoen en pastinaken en rasp deze fijn met een blokrasp of keukenmachine. Leg dit in een vaatdoek en pers het vocht eruit.
- Snipper de ui, snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd deze fijn. Hak de knoflook en salieblaadjes fijn.
- Meng de groenten met de ui, rode peper, knoflook, salieblaadjes en een scheutje olijfolie in een grote kom. Voeg wat peper en zout toe.
- Verhit een scheut olijfolie in 2 antiaanbakpannen en verdeel de geraspte groenten over de 2 pannen.
- Bak de rösti ongeveer 5-7 minuten aan een kant (op middelhoog vuur) en draai de rösti voorzichtig om en bak de andere kant nog 5 minuten tot beide zijden goudbruin zijn.
- Maak de sla aan met olijfolie, citroensap en peper en zout.
- Serveer de sla op een bord, leg daar de rösti op, dan een gekookt ei en de plakken kaas.