Rösti van aardappel, pompoen en pastinaak. Je kunt rösti van aardappelen maar ook van heel veel soorten groenten maken. Probeer deze eens.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Nederlands
- 2 kruimige aardappelen
- ½ pompoen
- 2 pastinaken
- 1 ui
- ½ rode peper
- 1 teen knoflook
- 5 blaadjes salie
- olijfolie
- zout en peper uit de molen
Salade
- veldsla
- ½ citroen, sap ervan
- 1 el olijfolie
- zout en peper
Erbij
- 4 eieren, zachtgekookt
- 200 gr camembert, in plakken
Schil de aardappelen, pompoen en pastinaken en rasp deze fijn met een blokrasp of keukenmachine. Leg dit in een vaatdoek en pers het vocht eruit.
Snipper de ui, snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd deze fijn. Hak de knoflook en salieblaadjes fijn.
Meng de groenten met de ui, rode peper, knoflook, salieblaadjes en een scheutje olijfolie in een grote kom. Voeg wat peper en zout toe.
Verhit een scheut olijfolie in 2 antiaanbakpannen en verdeel de geraspte groenten over de 2 pannen.
Bak de rösti ongeveer 5-7 minuten aan een kant (op middelhoog vuur) en draai de rösti voorzichtig om en bak de andere kant nog 5 minuten tot beide zijden goudbruin zijn.
Maak de sla aan met olijfolie, citroensap en peper en zout.
Serveer de sla op een bord, leg daar de rösti op, dan een gekookt ei en de plakken kaas.