Ik had nog een halve rode kool en een stuk (muskaat)pompoen over. Het was koud dus had ik wel zin in soep. Maar combineren deze twee groenten wel bij elkaar? Gewoon proberen dus. De soep is niet zo mooi paars geworden als ik gehoopt had, maar dat kwam natuurlijk door de pompoen. Volgende keer alleen maar rode kool proberen, kijken of hij dan mooi paars wil worden.
Pompoenchutney erbij
De pompoenchutney die ik erbij gebruikt heb, geeft de soep een extra smaakdimensie. Als je deze chutney ook wilt maken, kan je hier het recept vinden.
Rode kool en pompoensoep met pompoenchutney. Deze Rode kool en pompoensoep met pompoenchutney is een bijzonder lekkere combinatie geworden.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 cm verse gember, geraspt
- 1/2 (650 gr) rode kool, fijngesneden
- 350 gr pompoen, in blokjes
- 1,5 ltr kippenbouillon
- 100 ml room
- 4 el pompoenchutney
Instructies
- Verwarm de olie in een grote soeppan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en gember even aan.
- Voeg de rodekool en pompoen toe. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep 15-20 minuten zacht koken tot de kool en pompoen gaar is.
- Pureer de soep met de room in een blender of met een staafmixer heel fijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Schenk de soep in kommen schep een lepel pompoenchutney erop. Schenk er nog een beetje room over.