Mijn oma en opa hadden een hele grote moestuin een boomgaard. Vooral zomers was ze er erg druk mee. Alles was natuurlijk op dezelfde tijd rijp en moest geoogst of geplukt worden en wij mochten daarbij helpen. Appeltjes schillen en drogen, fruit inmaken in alcohol en groenten in zuur of zout leggen. Op deze manier hadden ze in de winter ook nog plezier van groenten en fruit uit eigen tuin.
Rode Bessen op sterke Drank
Ik kan me nog goed herinneren dat ze rode bessen op sterke drank inmaakte. De rode bessen (aalbessen) kan je zo eten met drank als toetjes, maar ze zijn ook lekker op ijs, cake of een panna cotta. Of je maakt er een lekkere cocktail van.
Sterk drank
Je kunt de besjes op jenever, gin, rum of brandewijn inmaken. Wat je maar in huis hebt of wat je maar lekker vindt. Als het alcoholpercentage van de drank maar boven de 24% is. Hoe hoger het alcoholpercentage des te langer kan je het bewaren en gaat het niet gisten.
Maken
De pot of fles waarin je het doet moet brandschoon (steriel) zijn. Spoel de besjes af en laat ze uitlekken. Verwijder ze dan voorzichtig van de steeltjes en doe ze in een pot samen met de suiker. Schenk hierop de alcohol totdat de besjes helemaal onder staan. Schud de pot voorzichtig en herhaal dit dagelijks. Na een week kan je de besjes gedrenkt in sterke drank al nuttigen. Hieronder vind je het hele recept.
Tegenwoordig is inmaken weer helemaal hot, iedereen is aan het wecken en inmaken geslagen.
Tips:
- Deze rode bessen op sterke drank kan je natuurlijk ook heel goed serveren op deze Yoghurt pannenkoekjes.
- Maak ook deze heerlijke Rode bessen jam.
- Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Rode bessen op sterke drank:
Ingrediënten
- 250 gr rode bessen
- 125 gr suiker
- ± 300 ml sterke drank
Instructies
- Spoel de besjes af, laat ze uitlekken en rits ze dan voorzichtig van de takjes. Doe ze in een goed afsluitbare pot en doe de suiker erop.
- Schenk zoveel sterke drank erbij tot de besjes onder staan. Sluit de pot goed af en schud even.
- Laat minimaal een week staan, maar schud wel elke dag even de pot zodat het suiker zich mengen kan door de drank. Zet eventueel in de koelkast.