Rettich Burgertjes

Deze eenvoudig gefrituurde rettich burgertjes met een met een pittige yoghurtsaus is het proberen waard. Het is een bijzonder gerecht gemaakt van deze vergeten groente.
Ik had in al mijn jaren dat ik kookte nog nooit iets met rettich gemaakt. Maar toen ik het bij mijn groenteboer zag liggen, begonnen de radertjes in mijn hoofd te draaien. Het schreeuwde er duidelijk om dat er iets bijzonders van gemaakt moest worden.

Ik heb er gewoon een beetje van dit en een beetje van toegevoegd, dus misschien wil je een aantal ingrediënten veranderen. Maar ik ging gewoon voor Aziatische smaken waarvan ik dacht dat ze de rettich zouden aanvullen. Ik wilde ook textuur, daarom heb ik de gekookte bulgur eraan toegevoegd. Ik wilde ook heel graag kleine, dikke burgertjes. Dit betekende dat het midden warm, maar in wezen ongekookt bleef. Rettich kan rauw worden gegeten, dus daar maak ik me geen zorgen over en de buitenkant heeft textuur. Ik neem aan dat je ze nog iets platter kunt drukken als je dat wilt. Ik dacht niet dat ik rettich zo lekker zou vinden, maar ik ben er nu dol op. Het is ook altijd leuk om met iets nieuws te experimenteren. En het resultaat was ongelooflijk lekker.

Rettich burgertjes

Rettich

De rettich is een lange witte wortel die erg populair is in de Oost-Aziatische keuken. Het wordt ook wel witte zomer rammenas of Japanse daikon genoemd. De smaak is iets pittiger dan die van radijsjes.
Het kan worden gestoofd of gebakken, maar meestal wordt het rauw gegeten. Ik hou van de smaak en knapperigheid van rauwe rettich, dus ik wilde die knapperigheid en rauwe bite in deze burgertjes behouden.
De geraspte rettich wordt eerst gezouten om overtollig vocht kwijt te raken.

Nog meer rettich recepten:

Tips:

  • Sriracha is een pittige chilisaus, je kunt het vervangen door sambal.
  • Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Rettich burgertjes:

Rettich burgertjes. Een bijzonder gerecht gemaakt van deze vergeten groente. Je rasp de rettich en mengt het met bulgur, panko, ei en kruiden.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rettich
  • ½ rode peper
  • 5 takken koriander
  • 1 lente-ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr gekookte fijne bulgur
  • 1 groot ei
  • 125 gr panko
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Saus

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl Sriracha saus

Instructies
 

  • Rasp de rettich tot je 300 gram geraspt gewicht hebt. Doe dit in een vergiet en strooi er zout over. Laat ongeveer 10 minuten uitlekken.
  • Snijd de rode peper, korianderblaadjes en lente-ui fijn. Rasp de knoflook en kluts het ei in een kommetje.
  • Meng in een grote kom rode peper, koriander, lente-ui, knoflook, bulgur, panko, en ei met elkaar.
  • Knijp de rettichrasp heel goed uit met je handen of in een schone theedoek.
  • Voeg dit bij de overige ingrediënten in de kom en meng goed.
  • Maak de saus door de yoghurt te mengen met de mayonaise en Sriracha. Breng op smaak met zout.
  • Vorm van het rettich mengsel 12 balletjes, knijp het goed samen om er een geheel van te krijgen. Druk ze dan iets plat tot burgertjes.
  • Bak de burgertjes aan beide kanten goudbruin in een koekenpan met een laagje olie. Na ongeveer 4-5 minuten zijn ze klaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer ze met de saus.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating