Ga terug
+ servings
Rettich burgertjes. Een bijzonder gerecht gemaakt van deze vergeten groente. Je rasp de rettich en mengt het met bulgur, panko, ei en kruiden.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rettich
  • ½ rode peper
  • 5 takken koriander
  • 1 lente-ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr gekookte fijne bulgur
  • 1 groot ei
  • 125 gr panko
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Saus

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl Sriracha saus

Instructies
 

  • Rasp de rettich tot je 300 gram geraspt gewicht hebt. Doe dit in een vergiet en strooi er zout over. Laat ongeveer 10 minuten uitlekken.
  • Snijd de rode peper, korianderblaadjes en lente-ui fijn. Rasp de knoflook en kluts het ei in een kommetje.
  • Meng in een grote kom rode peper, koriander, lente-ui, knoflook, bulgur, panko, en ei met elkaar.
  • Knijp de rettichrasp heel goed uit met je handen of in een schone theedoek.
  • Voeg dit bij de overige ingrediënten in de kom en meng goed.
  • Maak de saus door de yoghurt te mengen met de mayonaise en Sriracha. Breng op smaak met zout.
  • Vorm van het rettich mengsel 12 balletjes, knijp het goed samen om er een geheel van te krijgen. Druk ze dan iets plat tot burgertjes.
  • Bak de burgertjes aan beide kanten goudbruin in een koekenpan met een laagje olie. Na ongeveer 4-5 minuten zijn ze klaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer ze met de saus.