Reese’s Chocolade Pindamousse

Ken jij die heerlijke Reese’s Peanut Butter Cups? Je ziet ze meestal niet in de supermarkt liggen, maar wel in snoepwinkels. Het is een populair Amerikaans lekkernij, een chocolade cup gevuld met pindakaas. Omdat hubbie 26 jaar in de USA gewoond heeft, wil ik nog wel eens Amerikaanse recepten maken of Amerikaanse producten gebruiken. Zo ook deze chocolaatjes. Ik heb het gecombineerd in een toetjes. Chocola, pindakaas, room en de peanut butter cups maakt een heerlijke Reese’s chocolade pindamousse. Het is een eenvoudig te maken toetjes, maar o zo lekker. Doe het in kleine glaasjes, want het is super machtig.

Reese’s peanut butter cups

Als je helemaal los wilt gaan met deze peanut butter cups, maak dan deze heerlijke, niet verantwoorde maar zo lekkere:

  1. Oreo chocolade pindakaas taart.
  2. Reese’s pindakaas fudge
  3. Reese chocoladeschotsen met pinda’s

Tip:

  • Gebruik wel pindakaas met stukjes noot, dat is lekker erin.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Reese’s Chocolade Pindamousse:

Reese's chocolade pindamousse. Ken je die lekkere Reese's peanut butter cups? Ik heb die smaken gecombineerd in een nagerecht.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Amerikaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr pure chocola
  • 300 ml slagroom
  • 100 gr (riet)suiker
  • 125 gr pindakaas
  • 8 Reese's Peanut Butter Cups

Instructies
 

  • Hak de chocoladereep in kleine stukjes en laat deze au-bain-marie smelten.
  • Klopt de slagroom lobbig (niet helemaal stijf) met de suiker en pindakaas.
  • Lepel nu voorzichtig de gesmolten chocolade door het mengsel.
  • Niet teveel kloppen, anders gaat het luchtige eruit. En het is wel leuk als je een marmereffect creëert.
  • Serveer dit dessert in mooie glaasjes met wat gehakte Reese's Peanut Butter Cups erop.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating