Als je een chocolade en Reese’s chocoladecups liefhebber bent, dan moet je beslist eens deze Reese chocoladeschotsen met pinda’s eens proberen. Al dit lekkers in een reep verenigd!
Ik ben momenteel mijn voorraadkasten aan het opruimen en dat zijn er nogal wat. En wat denk je….. daar kom ik nog een zakje van die heerlijke Reese’s chocolade pindakaas cups tegen. Natuurlijk heerlijk om zo op te peuzelen, maar ja ik wil er weer iets bijzonders mee maken.
Gelukkig kwam ik ook nog chocolade tegen in mijn kasten (hubbie had die nog niet gevonden, haha). Nou toen was de combinatie snel gemaakt. Een zelfgemaakte chocoladereep met daarin Reese’s cups en zoute pinda’s. Ja zoute pinda’s, je leest het goed! Ik vind chocolade met zout en sowieso hele zoete versnaperingen met zout erg lekker. Het geeft het net een extra kick en haalt het hele zoete eraf. Probeer het maar eens.
Reese’s
Ken jij die Reese’s chocolate peanut butter cups? Het is een typisch Amerikaanse snoeperij. De Jamin verkoopt het o.a. en pas zag ik de grote exemplaren ook bij de Action liggen. Ik heb ze nog nooit bij de supermarkten gezien, alleen heel af en toe bij de Lidl als ze een Amerikaanse themaweek hebben. Nou ja, dat zakje van de Lidl vond ik dus, ik had het goed verstopt voor manlief. Die is namelijk gek op Amerikaans snoep en recepten, omdat hij daar 26 jaar gewoond heeft. Ik denk dat hij deze chocoladereep ook heel erg lekker gaat vinden. Ben benieuwd hoe snel het op is.
En ik heb nog meer lekkere recepten met die Reese’s chocolade. Zoals bijvoorbeeld deze Reese’s pindakaas fudge, Chocolade pindakaas Reese taart en Reese’s chocolade mousse. Allemaal verslavend lekkere recepten, dus vooral niet maken, want het is eigenlijk te lekker. Ik heb jullie gewaarschuwd hè!
Recept Reese chocoladereep met pinda’s:
Ingrediënten
- 200 gr Reese chocoladecups
- 200 gr pure chocolade
- 100 gr melkchocolade
- 50 gr zoute pinda’s
Instructies
- Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier.
- Hak de Reese chocoladecups grof, doe ze in een diepvrieszak en leg ze een half uurtje in de vriezer.
- Hak de pure en melk chocolade apart fijn. Doe de pure chocolade in een kom en zet dit op een pan met een laagje heet water. Smelt de chocolade op deze manier au-bain-marie.
- Haal de schaal met gesmolten pure chocolade dan van de pan en meng de melk chocolade erdoor. Roer dan de pinda’s erdoor.
- Verdeel de stukjes Reese over de bodem van het bakblik en giet de gesmolten chocolade met de pinda’s erover.
- Laat dit afkoelen en zet het dan afgedekt in de koelkast.
- Als de chocolade helemaal uitgehard is, kan je het in stukken breken of snijden.