Reese chocoladeschotsen met pinda's. Als je gek bent op chocolade en Reese's peanutbutter cups, moet je deze chocoladeschotsen echt eens maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 4 uur uur 15 minuten min
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 200 gr Reese chocoladecups
- 200 gr pure chocolade
- 100 gr melkchocolade
- 50 gr zoute pinda’s
Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier.
Hak de Reese chocoladecups grof, doe ze in een diepvrieszak en leg ze een half uurtje in de vriezer.
Hak de pure en melk chocolade apart fijn. Doe de pure chocolade in een kom en zet dit op een pan met een laagje heet water. Smelt de chocolade op deze manier au-bain-marie.
Haal de schaal met gesmolten pure chocolade dan van de pan en meng de melk chocolade erdoor. Roer dan de pinda’s erdoor.
Verdeel de stukjes Reese over de bodem van het bakblik en giet de gesmolten chocolade met de pinda’s erover.
Laat dit afkoelen en zet het dan afgedekt in de koelkast.
Als de chocolade helemaal uitgehard is, kan je het in stukken breken of snijden.