Ja bij dit recept wil ik jullie een waarschuwing vooraf geven. Namelijk voor niet maken …… het is verslavend lekker! Ik heb jullie gewaarschuwd hè, dus niet achteraf komen klagen (haha). Nee alle gekheid op een stokje, deze Reese’s pindakaas fudge is heerlijk, vooral als je gek op chocolade en pindakaas bent.
Reese’s Peanut butter cups
Die Amerikaans chocolaatjes gevuld met pindakaas heten dus voluit Reese’s Peanut butter cups. En je snapt em natuurlijk al, mijn man die daar gewoond heeft is er gek op. Ja waar is hij niet gek op. Maar ik moet zeggen dat ik deze chocolaatjes heb leren waarderen en nu zelfs erg lekker vind. Ik had nog een zak in een keukenkastje liggen, nog een wonder dat het er lag, en daar wilde ik toch iets van maken. Natuurlijk heerlijk om zo weg te snoepen, maar jullie kennen mij inmiddels al……ik ga voor een recept.
En wat voor een! Allereerst maken we een hele makkelijke chocolade pindakaas fudge en stoppen daar dan nog een Reese’s in. Een overload aan heerlijkheden bij elkaar.
Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en een paar minuten de tijd en je flanst dit in elkaar. Leuk om weg te geven maar ook heerlijk om op de bank een paar weg te peuzelen met een kopje thee of koffie erbij.
Dus als je een chocolade en pindakaas liefhebber op bezoek krijgt, maak deze Reese’s pindakaas fudge dan en verwen ze ermee.
En ik heb nog een heerlijke Reese recept, namelijk deze Chocolade pindakaas Reese taart. Ook met een waarschuwing vooraf….. te lekker!
Tips:
Ik had deze mini Reese’s Peanut butter cups bij de Lidl gekocht, die hebben ze in de winkel liggen tijdens de Amerikaanse ‘week’. Maar je kunt ze sowieso bij Jamin kopen en pas zag ik ze ook bij de Action liggen. Heb ze verder nog nooit gezien bij een supermarkt.
Ik heb voor dit recept een vierkant bakblik van 22 centimeter gebruikt.
Je kunt de witte chocolade ook vervangen door melk of pure chocolade.
Recept Reese’s pindakaas fudge:
Ingrediënten
- 1 blikje (397 gr) gecondenseerde melk
- 300 gr witte chocolade
- 150 gr pindakaas
- 175 gr Reese’s
- 1 tl grof zeezout
Instructies
- Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier.
- Hak de witte chocolade in kleine stukjes. Hak de Reese’s doormidden of in stukken.
- Verwarm in een grote pan op je kleinste en laagste vuur de gecondenseerde melk met de witte chocoladestukjes en laat dit smelten. Roer af en toe.
- Meng dan de pindakaas erdoor en schep als laatste de helft van de Reese’s erdoor.
- Giet het mengsel in het bakblik en verdeel de rest van de Reese’s erover. Druk ze met de platte hand iets in de fudge.
- Laat afkoelen en zet dan minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Snijd de fudge met een verwarmd mes in 36 stukjes en bewaar de fudge in de koelkast.