Zelfgemaakte havermout proteïnerepen

Volgens de diëtiste eet ik te weinig en krijg ik te weinig eiwitten (proteïne) naar binnen. Maar ik moet zeggen dat zes keer eten op een dag niet meevalt. Het zijn weliswaar kleine porties, maar omdat ik geen honger heb na mijn gastric sleeve operatie, vergeet ik te eten. Nu heb ik een timer in mijn telefoon staan en om 15.00 uur krijg ik een reminder dat ik iets eten moet. Deze zelfgemaakte havermout proteïnerepen zijn een prima tussendoortje voor mij.

 

Omdat je de repen zelf maakt, weet je ook wat erin zit. Ook al beweren gezonde repen in de winkel dat ze zogenaamde verantwoord zijn, maar als je de ingrediënten bekijkt op de achterkant van de verpakking dan schrik je toch wel wat er allemaal in zit.
Gebruik in deze repen de noten die jij lekker vindt en laat de honing eventueel achterwege of vervang dit door agavesiroop.
Ik heb whey met een vanillesmaak genomen, maar met een chocoladesmaak lijkt me ook erg lekker.
De tahin kan je weer vervangen door pindakaas of een andere notenboter.
Deze reep is ook lekker voor sporters, je kunt het tijdens of na het sporten gebruiken als opkikkertje. Als je ze wilt meenemen voor onderweg, verpak ze dan in een stukje bakpapier of aluminiumfolie.

 

Havermout

 

En deze Energieballetjes van havermout, amandelpasta en cacao zijn ook zo lekker.

Zelfgemaakte havermout proteinerepen. Maak zelf een lekkere en gezonde reep. Helemaal niet moeilijk en veel verantwoorder dan die uit de winkel.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 130 gr havermout (rolled oats)
  • 40 gr kokosrasp
  • 55 gr walnoten
  • 175 gr Medjoul dadels
  • 1 schep proteïnepoeder
  • 2 el tahin
  • 2 el honing
  • 2-3 el water

Instructies
 

  • Bekleed een cakeblik met bakpapier.
  • Doe de havermout, kokosrasp en walnoten in de keukenmachine en hak dit fijn.
  • Voeg nu de dadels erbij en mix dit met de rest.
  • Doe als laatste de proteïnepoeder, tahin, honing en 2 eetlepels water erbij en mix tot het een soort droog deeg wordt. Lijkt het te droog doe dan nog 1 of 2 eetlepels water erbij.
  • Stort het mengsel in het cakeblik en druk dit goed aan.
  • Laat minimaal een uur in de koelkast opstijven voordat je het in 12 repen snijdt.
  • De repen zijn zeker 1-2 weken houdbaar in de koelkast.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating