Een hele vis bereiden is helemaal niet moeilijk. Vooral niet op deze manier, leg ze in een ovenschaal en de oven doet het werk voor je. Je kunt er eventueel nog wat gebakken aardappeltjes bij serveren en je hebt een complete maaltijd. Houd je niet van venkel, gebruik dan alleen tomaat, snijd ze in plakken en leg deze onder de vis. Probeer deze Zeebaars uit de oven met venkel, tomaat en basilicum eens, je zult er geen spijt van krijgen. Lekkere mediterrane smaken uit de oven.
In plaats van witte wijn, kan je ook een scheut visbouillon of water bij de vis doen.
En nog een lekker visrecept uit de oven
Jaap
mei 30, 2021 @ 3:49 pm
Wanneer gebruik je de witte wijn(of bouillon) precies? Ik heb het nu bij de venkel en tomaten geschonken.
Hanneke de Jonge
mei 31, 2021 @ 11:09 am
Hallo Jaap, dat heb je goed bedacht. Helemaal vergeten bij het recept te plaatsen. Dankjewel voor het melden.
Edward
juni 18, 2023 @ 10:30 am
Hallo,
Een heerlijk recept! Heb je echter nog een tip welke witte wijn hier het beste bij past?
Hanneke de Jonge
juni 18, 2023 @ 11:07 am
Dankjewel Edward, altijd fijn om te vernemen.
Ik zou een lichte droge witte wijn erbij serveren, denk hierbij aan een Sauvignon blanc, Riesling, Grüner Veltiner of Pinot Grigio.
Groetjes, Hanneke