Wrap met steak en guacamole

Manlief is gek op allerlei soorten biefstuk, maar vooral de soorten die veel smaak hebben zoals een bavette. Ik heb de bavette gegrild en verwerkt in deze heerlijke wrap met steak en guacamole. De guacamole maak je natuurlijk zelf, dat is het lekkerst. Nou hij vond het heerlijk hoor, wat heeft hij gesmuld hiervan.

 

Wrap

 

De wrap komt oorspronkelijk uit Mexico en is een gerecht van een bloemtortilla die gevuld en opgerold wordt. Het voordeel hiervan is dat je het uit het vuistje kunt eten. De vulling kan bestaan uit van alles, van vlees, vis, kip, kaas, groenten en/of sla. Vul de wrap met wat jou lekker lijkt. Lekker bij de wrap is een sausje van bijvoorbeeld zure room gemaakt of een zelfgemaakte guacamole.

 

Wij zijn gek op wraps, daarom kan je diverse soorten recepten hiervoor vinden op de site. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Wrap met Caesar kipsalade, Wrap met Aziatische carpaccio, of vegetarische wraps zoals deze Wrap met pittige bloemkoolroosjes en blauwe kaascrème, Wraps met linzen en paddenstoelen of Gado Gado wraps.

 

Steaks

 

In mijn blog Verschillende soorten biefstuk, vind je alle soorten steaks op een rijtje. Ook deze bavette. De bavette wordt ook wel halvemaan, flank steak of vanglap genoemd. De steak komt uit de onderkant van het rund, de zogenaamde vang. Dit vlees is werkvlees en is daarom wat grover van structuur. Maar als je het goed bereid (rare tot medium rare) en dwars op de draad snijdt, heb je een steak met heel veel smaak. Dus kort grillen/bakken en ongeveer 10 minuten laten rusten voordat je het gaat snijden in dunne plakken.
Voor de wrap kan je natuurlijk ook een andere steak of biefstukjes gebruiken.

 

Tips:

 

Het recept van de zelfgemaakte guacamole* vind je hier.
Ik vind het lekker als de kaas een beetje gesmolten is, verwarm de wraps daarom met de kaas er al op zodat dit een beetje smelt.
Je kunt de wraps warm of koud eten.

 

Recept Wrap met steak en guacamole:

Wrap met steak en guacamole. Dit is een hele stoere wrap. Er zit namelijk een heerlijke bavette steak in verwerkt, stoer vlees voor de echte liefhebber.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans

Ingrediënten
  

  • 1 bavette steak (300 gr)
  • olijfolie
  • 1 el cajunkruiden
  • 3 gekleurde snack paprika’s
  • 1 bakje sherrytomaatjes
  • 1 bosje veldsla
  • 3 tortilla’s
  • 100 gr cheddar, geraspt
  • 4 el zure room

Instructies
 

  • Leg de steak op een bord en besmeer het met een beetje olijfolie. Strooi dan de cajunkruiden erover. Laat de steak een half uurtje op kamertemperatuur komen.
  • Maak eerst de guacamole volgens het recept en lepel dit in een serveerkommetje.
  • Maak de paprika′s schoon en snijd ze in dunne ringen. Snijd de tomaatjes doormidden.
  • Laat de grillpan heet worden op een hoog vuur en bak hierin de steak in ongeveer 5 minuten per kant rondom bruin, maar wel medium rare.
  • Haal de steak uit de pan en laat het vlees even rusten voordat je het in dunne repen snijdt.
  • Verdeel de geraspte cheddar kaas over de tortilla’s.
  • Verwarm ondertussen de tortilla′s in de magnetron (10 seconden per tortilla) of koekenpan.
  • Vul nu de wraps met de sla, paprika, tomaatjes en de plakjes vlees. Lepel eventueel de zure room en guacamole erop of serveer dit apart erbij. Rol ze op en genieten maar!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating