Ik heb een heerlijk én makkelijk vegetarisch pastagerecht voor je. De saus is zelfs sneller klaar dan de pasta kookt! Ideaal voor een drukke doordeweekse dag. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook kindvriendelijk. Serveer er wat geraspte kaas bij als extra topping, of kies wat jij lekker vindt.

De pasta

Tijdens een Kroatische themaweek bij Lidl vond ik een bijzondere pastasoort. Die belandde op het aanrecht en bleef daar een week liggen. Hoog tijd om er iets mee te doen! Met weinig tijd op de klok ontstond dit snelle recept. Een blik tomatenblokjes bleek dé redding, een ingrediënt dat je altijd in huis moet hebben.

Hoewel deze specifieke pasta iets langer kookte, kun je elke pastasoort gebruiken. Denk aan macaroni, spirelli, farfalle, penne of zelfs spaghetti. Wat jij maar in huis hebt, werkt perfect voor dit gerecht.

Romige tomatensaus maken

Tomatensaus is favoriet bij mijn man, maar ik houd er minder van. Meng er wat room doorheen, en het wordt een romige traktatie die ik wél lekker vind. Deze saus is heerlijk om de pasta in te mengen. Grote kans dat je alle ingrediënten al in huis hebt.

Wil je de saus extra op smaak brengen? Voeg dan één of meer van de volgende ingrediënten toe:

  • Verse of gedroogde Italiaanse kruiden
  • Rozemarijnzout*
  • Parmezaanse kaas of blauwe kaas
  • Ansjovis of gekookte garnalen
  • Italiaanse gehaktballetjes, zoals Polpette della Nonna
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Diverse groenten naar keuze

Tips

Recept: Pasta met romige tomatensaus