Pasta met Romige Tomatensaus

Ik heb een heerlijk én makkelijk vegetarisch pastagerecht voor je. De saus is zelfs sneller klaar dan de pasta kookt! Ideaal voor een drukke doordeweekse dag. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook kindvriendelijk. Serveer er wat geraspte kaas bij als extra topping, of kies wat jij lekker vindt.

De pasta

Tijdens een Kroatische themaweek bij Lidl vond ik een bijzondere pastasoort. Die belandde op het aanrecht en bleef daar een week liggen. Hoog tijd om er iets mee te doen! Met weinig tijd op de klok ontstond dit snelle recept. Een blik tomatenblokjes bleek dé redding, een ingrediënt dat je altijd in huis moet hebben.

Hoewel deze specifieke pasta iets langer kookte, kun je elke pastasoort gebruiken. Denk aan macaroni, spirelli, farfalle, penne of zelfs spaghetti. Wat jij maar in huis hebt, werkt perfect voor dit gerecht.

Romige tomatensaus maken

Tomatensaus is favoriet bij mijn man, maar ik houd er minder van. Meng er wat room doorheen, en het wordt een romige traktatie die ik wél lekker vind. Deze saus is heerlijk om de pasta in te mengen. Grote kans dat je alle ingrediënten al in huis hebt.

Wil je de saus extra op smaak brengen? Voeg dan één of meer van de volgende ingrediënten toe:

  • Verse of gedroogde Italiaanse kruiden
  • Rozemarijnzout*
  • Parmezaanse kaas of blauwe kaas
  • Ansjovis of gekookte garnalen
  • Italiaanse gehaktballetjes, zoals Polpette della Nonna
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Diverse groenten naar keuze

Tips

Recept: Pasta met romige tomatensaus

Pasta met romige tomatensaus. Een super simpel te maken pastagerecht maar oh zo lekker. Ik denk dat de kids hier ook van zullen smullen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr pasta
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • ½ tl chilivlokken
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 125 ml room
  • 1 bosje basilicum

Instructies
 

  • Kook de pasta in gezouten water gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af, laat uitlekken boven een kom en vang het kookvocht op.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak in een scheutje olijfolie op middelhoog vuur de ui in een paar minuten goudbruin.
  • Voeg de knoflook, chilivlokken en gerookte paprikapoeder toe en bak dit even mee.
  • Giet dan het blikje tomatenblokjes met vocht erbij en laat dit een paar minuten pruttelen.
  • Voeg dan de room en peper en zout door de saus.
  • Meng de gekookte pasta erdoor. Als de saus te dik lijkt, kan je er nog wat pasta kookvocht doorheen mengen.
  • Hak de basilicumblaadjes fijn en serveer dit op de pasta.

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating