Ik wilde filopakketjes met fetakaas maken, maar toen ik de filo liet ontdooien viel deze helemaal uit elkaar. Balen! Maar ja, ik wilde toch iets met die feta doen. Toen bedacht ik mij dat ik nog twee paratha’s in de diepvries had liggen. Als ik die nu gebruik om te vullen met feta. India meets Griekenland. Nou ik kan jullie verklappen dat deze paratha gevuld met feta ontzettend lekker geworden is, daarom heb ik het recept voor jullie uitgeschreven.

Fetakaas wordt tussen twee paratha’s gebakken in olijfolie en besprenkeld met heerlijke honing. Het is knapperig, licht zacht en de perfecte zoete en zoute bite. Dit 15 minuten durende gerechtje wordt je nieuwe go-to gerecht.
Je kunt dit als voorgerecht, lunch of als borrelhapje serveren.
Het is in vijftien minuten klaar en het wordt echt niet makkelijker dan dit! Paratha uit de winkel wordt gevuld met fetakaas en vervolgens een paar minuten aan elke kant gebakken tot het goudbruin is.

De paratha wordt ultra knapperig aan de buitenkant, super romig van binnen door de feta. En laten we niet vergeten dat het is overgoten met die heerlijke pittige honing!
De honing wordt doordrenkt met rode pepervlokken en tijm voor een super smaakvolle topping, die helpt om de zoute rijkdom van de kaas te doorbreken.

Paratha gevuld met feta

 

Paratha

 

Sinds ik in een Indiaas restaurant paratha gegeten had, was ik helemaal om. En toen bleek dat ze bij de AH in het vriesvlak liggen, heb ik gelijk een paar verpakkingen gekocht.
Paratha is een soort flatbread wat een beetje op bladerdeeg lijkt. En het wordt ook ongeveer gemaakt zoals bladerdeeg gemaakt. Daardoor heeft het verschillende laagjes en is lekker knapperig is.
Paratha wordt vaak bij curry aardappelcurry geserveerd, maar je kunt deze ook vullen.
Je kunt het ook eten met een chutney of raita.

 

Feta

 

Zoek naar een goede fetakaas die in pekelwater zit (in plaats van een vacuümverpakking). Deze zijn minder droog en kruimelig en produceren een romigere textuur als ze worden verwarmd.
Je vindt schapenmelk of geitenmelk feta. Beide zijn prima en het is een persoonlijke smaakvoorkeur.
Zorg ervoor dat de feta op kamertemperatuur is voordat u hem inpakt. Dit zorgt voor de beste smeltfactor. Koude kaas wordt niet zacht in de tijd die nodig is om te bakken.

 

Tips:

 

Pul biber* zijn rode pepervlokken. Ik koop dit altijd in een Turkse supermarkt. Als je het niet kunt vinden, vervang het dan door chilivlokken.

Hoe langer de honing trekt, hoe meer smaak deze krijgt.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Paratha gevuld met feta: