Na mijn gastric sleeve operatie verdraag ik rijst erg slecht. Maar orzo pasta gaat wel goed. Nou vond ik dat altijd al een heerlijke pasta soort, dus vervang ik rijst af en toe door orzo. Orzo pasta heeft de vorm van een rijstkorrel. Het voordeel van deze pasta is dat het heel erg snel gaar is. Ook een reden om het te gebruiken. Deze Orzotto met saffraan lijkt op de Italiaanse klassieker Risotto alla Milanese. Alleen is de risottorijst nu vervangen door de orzo.
Orzo wordt ook wel riso of of rissoni genoemd. Je kunt het vinden in de grotere supermarkten of bij een Turkse winkel.
Door de saffraan krijgt de orzotto een mooie gele kleur. Saffraan geeft het gerecht ook nog een bijzondere smaak. Saffraandraadjes zijn de meeldraden van een krokussoort. Deze worden met de hand geoogst, vandaar dat de saffraan behoorlijk kostbaar is. Je hebt er gelukkig niet zoveel van nodig in dit gerecht. De beroemde Engelse TV kok Floyd zei altijd als hem gevraagd werd hoeveel saffraan moet ik gebruiken…..zoveel als jij je veroorloven kunt!
Gebruik wel een lekkere en krachtige (zelfgemaakte) runderbouillon voor dit gerecht.
Ik had nog wat Tête de Moine kaas over en daarvan heb ik nog wat krullen geschaafd en op de orzotto geserveerd.
Orzotto
En nog zo’n heerlijk gerecht met deze pasta is Orzotto nero met pijlinktvis