Marokkaanse tajine rundvlees

Ik ben gek op de smaken uit Marokko. Als je een tajine hebt, kun je deze Marokkaanse stoofpot rundvlees hierin bereiden. Heb je geen tajine? Geen zorgen, een grote stoofpan werkt ook perfect. Dit gerecht is heerlijk kruidig door de specerijen, licht zoet dankzij de wortelen en het gedroogde fruit, en lekker fris door de appel. Probeer het eens en laat me weten wat je ervan vond!

Ras-el-Hanout

Ras-el-hanout is een kruidenmengsel uit de Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse landen. Het bevat soms wel meer dan 20 soorten specerijen. Letterlijk betekent het “het beste uit de winkel”, oftewel de beste specerijen van die specifieke kruidenwinkel.

In dit mengsel zitten onder andere kaneel, kruidnagel, kurkuma, gember, nootmuskaat, piment, peper en foelie. De smaak kan vrij sterk zijn, dus begin met een kleine hoeveelheid en voeg naar smaak meer toe. Ras-el-hanout is tegenwoordig in bijna alle supermarkten verkrijgbaar.

Marokkaanse stoofpot

Wij zijn dol op stoofgerechten en het bereiden ervan valt reuze mee. Wat je wel nodig hebt, is geduld. Het vlees moet zeker twee tot drie uur sudderen, bij voorkeur op laag vuur. Maar dit geduld wordt beloond: je krijgt heerlijk zacht vlees dat bijna uit elkaar valt. Laat het stoofgerecht dus net zo lang stoven tot het vlees de perfecte malsheid bereikt.

Met extra kaneel, komijnpoeder en de toevoeging van zoet fruit krijg je echt de authentieke smaken van het Midden-Oosten.

Serveren

Het allerlekkerst is om bij deze runderstoofpot een grote schaal couscous te serveren. Maar een goed stuk Turks brood past er ook geweldig bij.

Meer stoofgerechten

Heb je zin om de Hongaarse keuken te proberen? Probeer dan eens deze Hongaarse Goulash.

Marokkaanse stoofpot rundvlees recept: