Kruidige Pompoenblokjes

Een heel bijzonder recept met pompoen…het proberen waard. Bak de pompoenblokjes in specerijen zoals mosterdzaad, Nigellazaadjes, kaneel, kardemom en gember. Een rode peper erbij voor extra pit. Je weet niet wat je proeft!
Het is een briljante manier om verse pompoen te bereiden. Het is een heerlijk bijgerecht om te serveren in plaats van geroosterde aardappelen. En het is mijn favoriete manier om deze herfstgroente te bereiden!

Pompoen

Het is herfst en de pompoenen liggen naar ons te lonken in de supermarkten en bij de groenteboeren. Ik ben er gek op en daarom vind je dan ook heel veel pompoenrecepten op de site. Pompoenen zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens heel veelzijdig en erg gezond. Ze bevatten weinig calorieën, veel vitamine A en C en zitten boordevol met vezels.
Ik heb nu een flespompoen gebruikt, maar je kunt ook een ander pompoensoort kopen hiervoor.

Het is het beste om een kleinere pompoen te gebruiken bij het maken van dit recept. Hoe groter de pompoen, hoe minder smaak hij heeft. Je wilt een kleine pompoen met stevig, dieporanje vruchtvlees.

Als je aan pompoen denkt, denk je dan alleen aan pompoensoep of pompoentaart? Dan mis je iets! Pompoen kan zoete of hartige smaken aannemen en het is een heerlijk, hartig en bevredigend bijgerecht, perfect voor de herfst en winter.
Snijd de pompoen in blokjes, bak ze met heerlijke specerijen en je weet niet wat je proeft!

Kruidige pompoenblokjes

Tips:

  • Hoe je een pompoen het beste kunt schillen en snijden, lees je hier.
  • Het is wel een aardige lijst met specerijen zoals mosterdzaadjes, Nigellazaadjes, kaneelpoeder, kardemompoeder en gemberpoeder. De laatste drie vind je wel in elke supermarkt. En ik heb de mosterdzaadjes en Nigellazaadjes bij de AH gekocht. Anders kan je ze ook online bestellen.
  • Dit recept van kruidige pompoenblokjes uit de Indiase keuken past heel goed bij de Rundvlees curry.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Kruidige pompoenblokjes:

Kruidige pompoenblokjes. Een heel bijzonder recept met pompoen uit de Indiase keuken met lekkere kruidige smaken...het proberen waard.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst
Keuken Indiaas
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 flessenpompoen
  • 1 rode peper
  • 3 el zonnebloemolie
  • ½ tl mosterdzaadjes
  • 1 snuf zout
  • 1 tl Nigellazaadjes
  • ¼ tl kaneelpoeder
  • ¼ tl kardemompoeder
  • ¼ tl gemberpoeder
  • 1 el (riet)suiker

Instructies
 

  • Schil de flespompoen en snijd deze in blokjes van ongeveer 1,5 cm.
  • Snijd de rode peper in dunne ringen (verwijder eventueel de zaadjes).
  • Doe de olie in een grote koekenpan en bak hierin de mosterdzaadjes tot ze beginnen te poppen.
  • Voeg dan de pompoenblokjes en zout toe en bak ze op middelhoog vuur goudbruin (ongeveer 3-4 minuten).
  • Doe de rode peper, Nigellazaadjes, kaneel-, kardemom- en gemberpoeder toe en bak dit nog even mee.
  • Giet een glas water erbij en laat zachtjes sudderen tot de pompoenblokjes zacht geworden zijn (ze moeten wel hun vorm houden).
  • Als het water bijna opgelost is voeg je suiker toe en bak dit nog even mee.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating