Een heel bijzonder recept met pompoen…het proberen waard. Bak de pompoenblokjes in specerijen zoals mosterdzaad, Nigellazaadjes, kaneel, kardemom en gember. Een rode peper erbij voor extra pit. Je weet niet wat je proeft!
Het is een briljante manier om verse pompoen te bereiden. Het is een heerlijk bijgerecht om te serveren in plaats van geroosterde aardappelen. En het is mijn favoriete manier om deze herfstgroente te bereiden!
Pompoen
Het is herfst en de pompoenen liggen naar ons te lonken in de supermarkten en bij de groenteboeren. Ik ben er gek op en daarom vind je dan ook heel veel pompoenrecepten op de site. Pompoenen zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens heel veelzijdig en erg gezond. Ze bevatten weinig calorieën, veel vitamine A en C en zitten boordevol met vezels.
Ik heb nu een flespompoen gebruikt, maar je kunt ook een ander pompoensoort kopen hiervoor.
Het is het beste om een kleinere pompoen te gebruiken bij het maken van dit recept. Hoe groter de pompoen, hoe minder smaak hij heeft. Je wilt een kleine pompoen met stevig, dieporanje vruchtvlees.
Als je aan pompoen denkt, denk je dan alleen aan pompoensoep of pompoentaart? Dan mis je iets! Pompoen kan zoete of hartige smaken aannemen en het is een heerlijk, hartig en bevredigend bijgerecht, perfect voor de herfst en winter.
Snijd de pompoen in blokjes, bak ze met heerlijke specerijen en je weet niet wat je proeft!
Tips:
Hoe je een pompoen het beste kunt schillen en snijden, lees je hier.
Het is wel een aardige lijst met specerijen zoals mosterdzaadjes, Nigellazaadjes, kaneelpoeder, kardemompoeder en gemberpoeder. De laatste drie vind je wel in elke supermarkt. En ik heb de mosterdzaadjes en Nigellazaadjes bij de AH gekocht. Anders kan je ze ook online bestellen.
Dit recept van kruidige pompoenblokjes uit de Indiase keuken past heel goed bij de Rundvlees curry.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.