Ga terug
+ servings
Kruidige pompoenblokjes. Een heel bijzonder recept met pompoen uit de Indiase keuken met lekkere kruidige smaken...het proberen waard.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 flessenpompoen
  • 1 rode peper
  • 3 el zonnebloemolie
  • ½ tl mosterdzaadjes
  • 1 snuf zout
  • 1 tl Nigellazaadjes
  • ¼ tl kaneelpoeder
  • ¼ tl kardemompoeder
  • ¼ tl gemberpoeder
  • 1 el (riet)suiker

Instructies
 

  • Schil de flespompoen en snijd deze in blokjes van ongeveer 1,5 cm.
  • Snijd de rode peper in dunne ringen (verwijder eventueel de zaadjes).
  • Doe de olie in een grote koekenpan en bak hierin de mosterdzaadjes tot ze beginnen te poppen.
  • Voeg dan de pompoenblokjes en zout toe en bak ze op middelhoog vuur goudbruin (ongeveer 3-4 minuten).
  • Doe de rode peper, Nigellazaadjes, kaneel-, kardemom- en gemberpoeder toe en bak dit nog even mee.
  • Giet een glas water erbij en laat zachtjes sudderen tot de pompoenblokjes zacht geworden zijn (ze moeten wel hun vorm houden).
  • Als het water bijna opgelost is voeg je suiker toe en bak dit nog even mee.