Knapperig, heerlijk en binnen enkele minuten klaar. Lees hier hoe jij de perfecte krokante surimi sticks maakt in de airfryer.
Airfryer crab sticks zijn momenteel een van de meest gewilde snacks. Normaal gesproken worden de crab sticks gefrituurd tot ze bruin en knapperig zijn, maar ze kunnen gemakkelijk thuis worden nagemaakt met een airfryer. Maak probleemloze, verslavende snacks met dit eenvoudige recept voor airfryer.

Krokante surimi sticks

 

Wat is surimi

 

Surimi sticks, ook wel imitatie krabvlees of crab sticks genoemd, zijn een soort bewerkt visproduct dat wordt gemaakt van fijngemalen witvisvlees, ook wel surimi genoemd. De pasta wordt vervolgens gevormd tot dunne sticks die lijken op de textuur en het uiterlijk van krabvlees met die rode en witte reepjes die we kennen van krab.

Surimi wordt vaak gebruikt in sushirollen, salades, sandwiches en andere visgerechten als vervanging voor echt (en duur) krabvlees. Zoals bijvoorbeeld deze Slawraps met surimi salade, Frisse surimi salade met aioli of Pastasalade met surimi en rivierkreeftjes van.

Deze krokante surimi sticks maak je zonder gedoe en zonder frituurpan. Ze zijn ongelooflijk snel en gemakkelijk te maken. Er is heel weinig olie nodig voor knapperige, goudbruine surimi sticks en het is goedkoop.

 

Variatie

 

Ik heb nu gerookte paprikapoeder gebruikt, maar je kunt ze met andere specerijen op smaak brengen. Denk bijvoorbeeld aan kerriepoeder, knoflookpoeder, 5-spices, cajunkruiden, etc.
Experimenteer met verschillende kruidencombinaties en ontdek jouw favoriet!

 

Geen airfryer?

 

Gebruik je oven. Voordat ik mijn airfryer had, gebruikte ik mijn oven voor alle airfryer recepten en dat werkte prima. Een voordeel is dat mijn oven een veel grotere capaciteit heeft dan mijn airfryer, dus ik kan in één keer een nog grotere hoeveelheid maken. Verleng bij ovens de kooktijd met 5 tot 10 minuten, omdat het een groter oppervlak is om te verwarmen. Controleer de knapperigheid en kleur voordat je ze uit de oven haalt.

 

Erbij

 

Ik heb ze nu geserveerd met een zelfgemaakte zoete chilisaus en een aioli waardoor ik een theelepel Sriracha gemengd heb.
Maar ze zijn ook lekker met een van deze groene kruidensauzen.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Krokante surimi sticks: