Dit is de beroemde taart uit Florida maar dan in ijsvorm. Dit Key lime pie ijs maak je zonder ijsmachine. Je hebt bijna geen werk aan dit zalige ijs, je moet alleen wel even geduld hebben voordat het bevroren is. Dit moet je proeven!
Key Lime Pie
Zoals jullie inmiddels wel weten, heeft mijn man 26 jaar in Florida gewoond. En daar komt die heerlijke Key Lime Pie vandaan. Gemaakt van de speciale limoenen de Key limes, die alleen maar groeien in de Keys in Florida. Dit zijn hele kleine limoentjes, welke we helaas hier niet kunnen kopen. Maar de limoenen die we wel kunnen kopen zijn een mooi alternatief.
Ik heb nog niet een echt recept van de Key Lime Pie op de site staan, dat komt nog wel een keertje. Het is namelijk zo dat Auke’s zoon de lekkerste maakt. Ik zal eens het recept ontfutselen en dan krijgen jullie die nog van mij.
De taart wordt dus gemaakt op een koekjesbodem en van gecondenseerde melk en eigeel, waar limoensap en rasp ingaat. Erop een meringue topping van opgeklopte eiwitten. In Amerika is hij knalgroen door alle kleurstof die erin gaat. Dat ga ik dus niet doen. Het gaat om de smaak, niet om de kleur toch?
Nou ik kan je verklappen dat dit ijs een groot succes was. Hoefde niet eens te vertellen wat de smaak was, hij proefde het meteen.
Deze Key Lime Pie cocktail en Key Lime Pie smoothie vond hij ook al zo lekker.
Tip:
Als likeur heb ik Boomsma limoenlikeur* gebruikt. Dit smaakte natuurlijk ontzettend goed erin en daardoor krijg je nog meer limoensmaak.
Het voordeel van het toevoegen van sterke drank in dit ijs is dat het ijs niet keihard bevriest, maar lekker romig blijft.
Als je geen limoenlikeur vinden kan, gebruik dan een witte rum als alternatief.
Lotte
december 22, 2024 @ 10:37 am
Heerlijk recept, inderdaad heel makkelijk maar voor onze smaak moest er een hoop meer limoen door. Gedaan, samen met inderdaad echt een flinke scheut witte rum (in ons geval) en nu afwachten tot het bevroren is. Wat een heerlijk recept om te maken voor de dagen! Dankjewel voor het delen ♡
Hanneke de Jonge
december 22, 2024 @ 3:20 pm
Dankjewel Lotte, ja smaken verschillen. De een houdt van zuur en de andere niet. Door de zeste van de limoenen krijg je natuurlijk al een behoorlijk limoensmaak aan het ijs.
Hoop dat het goed gaat opstijven als je er veel limoensap bij doet en dat het niet te ‘ijzig’ gaat worden. Ben benieuwd hoe het gaat smaken.
Groetjes, Hanneke