In de Kerst Foodybox van Kroon op het Werk zat een bak met echte verse Hollandse garnalen van het Nederlands Visbureau. Oeps ik moest ze nog pellen, dat was even een delicaat klusje met die grote handen van mij. Maar het is gelukt, heb ze er allemaal heelhuids uit gekregen. Nu had ik een bak vol met schalen en vond het zonde om dit weg te gooien. Hiervan heb ik deze zalige Hollandse garnalen bisque gemaakt. Het is wel even een klusje, maar dan heb je ook wat!
Je kunt de bisque op het laatst nog afmaken met een scheutje cognac, wat jij wilt.
Natuurlijk kan je deze soep ook van andere garnalen of zelfs van rivierkreeftjes maken.
Hollandse garnalen
Van de rest van deze heerlijke garnalen heb ik een hartige Tompouce gemaakt.
jolanda
december 12, 2020 @ 10:46 am
Heerlijk recept….. Mag ik vragen wat er maast de soep op de foto ligt?! Rosetjes? Ik ga zeker gebruik maken van deze heerlijke kerst recepten!!
Hanneke de Jonge
december 14, 2020 @ 3:07 pm
Dankjewel Jolanda, heel leuk om te horen. Ik heb sterretjes uit bladerdeeg gestoken en dit afgebakken in de oven. Dat geserveerd bij het bisque.