Ga terug
–+ servings
Hollandse garnalen bisque. Ik had een pak superverse Hollandse garnalen gekregen, maar je deze moesten nog gepeld worden. Van de schalen maak ik een bisque.
Voorbereidingstijd 1 uur 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 55 minuten
Gang Kerst, Soepen, Vis, Voorgerechten
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • schalen van 500 gr garnalen
  • 1 klont roomboter
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 3 takjes tijm
  • 500 ml goede visbouillon
  • 1/2 tl saffraan
  • peper en zout
  • 200 ml slagroom

Instructies
 

  • Allereerst pel je de garnalen en bewaar je de schalen apart.
  • Laat de roomboter smelten in een kookpan en fruit hierin de garnaalschalen, gesnipperde ui en hele teen knoflook in. Meng nu de tomatenpuree erbij en bak dit even mee.
  • Doe de tijm en bouillon erbij en breng aan de kook, laat dan een half uurtje zachtjes pruttelen. Haal de tijmtakjes er dan uit.
  • Schep alles nu in een blender en pureer dit zo fijn mogelijk (laat de machine maar een paar minuten op hoge toeren draaien).
  • Giet dit mengsel een fijne zeef met daarin een schone kaasdoek (of theedoek) en vang de soep op in een schone pan. Druk met lepel het laatste vocht uit de pulp. Gooi de pulp weg.
  • Nu heb je een garnalen bisque overgehouden. Warm de bisque met de saffraan en room nog even op, breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Zet de staafmixer in de soep om het mooi schuimig op te kloppen.
  • Verdeel wat garnalen over glaasjes of kommetjes en schenk hier de soep in.