Deze knapperige chocolade cornflakes koekjes zijn de makkelijkste no bake cornflakes versnapering, gemaakt met slechts een handvol ingrediënten. De chocolade hoopjes met cornflakes zijn een perfect tussendoortje. Kinderen vinden het geweldig om ze te maken en te eten en jij ook! Iedereen houdt van deze knapperige snoeperij, ongeacht hun leeftijd. Haal het hele gezin in de keuken om deze simpele hapjes te maken.
Wat maakt chocolade cornflakesballetjes zo lekker? Het zijn knapperige hapjes die helemaal bedekt zijn met chocolade. Hoe kun je het nog beter krijgen?
Het kost maar een paar minuten om ze te maken en je hebt er maar een paar basis ingrediënten voor nodig.
Chocolade cornflakes koekjes zijn makkelijk aan te passen, je kunt elk type chocolade gebruiken dat je wilt.
Je kunt verschillende vormen en maten maken. Maak er een chocolade cornflakes tray bake van door het mengsel in een vierkant bakblik te drukken. Of maak chocolade cornflakes repen door het mengsel in een cakevorm te drukken en daarna in repen te snijden.
Ingrediënten
Chocolade, welke chocolade je gebruikt, hangt af van jouw smaakvoorkeur. Pure chocolade is licht bitter, terwijl melkchocolade zoeter is.
Boter, je kunt roomboter of een plantaardige boter gebruiken.
Agavesiroop of honing, door dit iets te laten karamelliseren met de boter, krijg je een extra lekkere smaak. Hoeft niet.
Cornflakes, gebruik elk merk dat je lekker vindt.
Maken
Je smelt eerst de boter met de agavesiroop en laat het iets karamelliseren.
Dan smelt je de chocolade hierin.
Je kunt de cornflakes eventueel iets verkruimelen met je handen om de koekjes iets minder grof te maken, maar dat hoeft niet.
Meng de cornflakes door de gesmolten chocolade. Dat is het.
Variaties
Voor de perfecte balans tussen zoet en bitter gebruik je een combinatie van pure en melkchocolade.
Ben je een zoetekauw? Gebruik dan alleen witte chocolade voor een zoete, knapperige traktatie.
Als je wilt, kan je een eetlepel of twee pindakaas toevoegen om chocolade pindakaas koekjes te maken. Voeg de pindakaas toe door de gesmolten chocolade.
Cornflakes nestjes: Voor een leuk lentedessert, doe je het cornflakesmengsel in muffinvormpjes, druk er een kuiltje in en garneer je het met mini chocolade dragee eitjes.
Voor de feestdagen kan je ze bestrooien met kerst strooisel o.i.d.
Als je glutenvrije ontbijtgranen gebruikt, kan je dus gemakkelijk genieten van glutenvrije koekjes!
Als je veganistische chocolade en plantaardige boter gebruikt en erop let dat het merk cornflakes dat u gebruikt veganistisch is, heb je vegan koekjes.
Tips:
Wanneer je de chocolade met de cornflakes mengt, schraap dan de bodem van de pan zodat alle chocolade goed gemengd is.
Bewaar restjes in de koelkast in een goed afgesloten bakje voor maximaal 2 weken. Ze kunnen ook tot 3 maanden worden ingevroren. Ontdooi individuele koekjes kort op kamertemperatuur of een nacht in de koelkast voordat je ervan geniet.
Je kunt dit recept gemakkelijk verdubbelen of halveren.
Probeer ook eens deze zalige pindarotsjes.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.