Deze bavette gemarineerd in harissa heb ik bereid op een cedarwood ovenplank, welke ik mocht ontvangen van Koken op Hout.
Het is voor mij een nieuwe manier om een steak te bereiden, maar het resultaat is wel een heerlijk sappig en mals stuk vlees met een speciale rookachtige ‘hout’ smaak.
Na gebruik kan je de plank schoonmaken met water (geen zeep) en een spons/borstel en goed laten opdrogen, alvorens je de plank weer gebruikt. Op deze manier kan je de plank lang goed houden en heel vaak gebruiken.
Ik heb de bavette geserveerd met puree van geroosterde gele wortelen. Het recept hiervoor kan je hier vinden.
Bavette gemarineerd in harissa. Wow wat een lekkere manier om bavette te bereiden, Gemarineerd in harissa en dan op een ovenplank in de oven.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 1 bavette (300 gr)
- 1 tl harissa
- 1/2 tl komijnpoeder
- 4 takken koriander
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Leg allereerst de CedarWood OvenPlank 1 uur onder water (leg een gewicht op de plank zodat deze onder water blijft staan).
- Wrijf de bavette een half uur van te voren in met de harissa en komijnpoeder en laat dan op kamertemperatuur marineren.
- Verwarm de oven voor op 150˚C en leg de ovenplank erin om op temperatuur te komen.
- Schroei de bavette in een loeihete grillpan aan beide kanten goudbruin.
- Haal de ovenplank uit de oven en smeer met een kwastje wat olijfolie op de plank.
- Leg de bavette dan op de ovenplank en zet deze in de oven. Laat de bavette ongeveer 10 minuten verder garen in de oven.
- Haal de plank uit de oven en snijd - op een andere plank - de bavette dwars op de draad in dunne plakken.
- Serveer de bavette weer op de ovenplank (deze is nog lekker warm). Strooi er een beetje zeezout en korianderblaadjes over.