Bavette gemarineerd in harissa. Wow wat een lekkere manier om bavette te bereiden, Gemarineerd in harissa en dan op een ovenplank in de oven.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Midden Oosten
- 1 bavette (300 gr)
- 1 tl harissa
- 1/2 tl komijnpoeder
- 4 takken koriander
- peper en zout naar smaak
Leg allereerst de CedarWood OvenPlank 1 uur onder water (leg een gewicht op de plank zodat deze onder water blijft staan).
Wrijf de bavette een half uur van te voren in met de harissa en komijnpoeder en laat dan op kamertemperatuur marineren.
Verwarm de oven voor op 150˚C en leg de ovenplank erin om op temperatuur te komen.
Schroei de bavette in een loeihete grillpan aan beide kanten goudbruin.
Haal de ovenplank uit de oven en smeer met een kwastje wat olijfolie op de plank.
Leg de bavette dan op de ovenplank en zet deze in de oven. Laat de bavette ongeveer 10 minuten verder garen in de oven.
Haal de plank uit de oven en snijd - op een andere plank - de bavette dwars op de draad in dunne plakken.
Serveer de bavette weer op de ovenplank (deze is nog lekker warm). Strooi er een beetje zeezout en korianderblaadjes over.