Ga terug
+ personen
Bavette gemarineerd in harissa. Wow wat een lekkere manier om bavette te bereiden, Gemarineerd in harissa en dan op een ovenplank in de oven.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bavette (300 gr)
  • 1 tl harissa
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 4 takken koriander
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Leg allereerst de CedarWood OvenPlank 1 uur onder water (leg een gewicht op de plank zodat deze onder water blijft staan).
  • Wrijf de bavette een half uur van te voren in met de harissa en komijnpoeder en laat dan op kamertemperatuur marineren.
  • Verwarm de oven voor op 150˚C en leg de ovenplank erin om op temperatuur te komen.
  • Schroei de bavette in een loeihete grillpan aan beide kanten goudbruin.
  • Haal de ovenplank uit de oven en smeer met een kwastje wat olijfolie op de plank.
  • Leg de bavette dan op de ovenplank en zet deze in de oven. Laat de bavette ongeveer 10 minuten verder garen in de oven.
  • Haal de plank uit de oven en snijd - op een andere plank - de bavette dwars op de draad in dunne plakken.
  • Serveer de bavette weer op de ovenplank (deze is nog lekker warm). Strooi er een beetje zeezout en korianderblaadjes over.