Gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi

Gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi

Ben je gek op mosselen dan moet je deze gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi eens proberen. Lekker als voorgerecht, maar ook heerlijk als of borrelhap. Je kunt deze mosselen in de schelpen serveren (foto 2). Maar als je dit teveel werk lijkt serveer dan de mosselen in een potje. Lepel de saus over de […]

Avocado wasabi hummus

Avocado wasabi hummus

Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben, ben ik een beetje verslaafd geraakt aan de verse wasabi. Niet te verwarren met de wasabi uit de supermarkt, maar the real stuff. Omdat ik aan het stoeien ben met mijn mooie nieuwe Kenwood apparaat, had ik verzonnen dat ik daarmee ook nog een hummus moest maken. Een avocado […]

Hotdog van verse worst met wasabi

Hotdog van verse worst met wasabi

Deze hotdog van verse worst met wasabi is ook weer een heerlijk recept geworden met de verse wasabi die ik mocht ontvangen. Je kunt de saus zo pittig maken als je zelf wilt door meer of minder verse wasabi toe te voegen.  Het is eens weer een hele andere manier om een hotdog te bereiden. […]

Wasabi dip met rauwkost

Wasabi dip met rauwkost

Deze wasabi dip met rauwkost is een heerlijke en gezonde borrelhap. Ook leuk als voorgerecht, zet dan een dienblad midden op tafel en ieder kan dippen wat hij wil. Je kunt hiervoor allerlei rauwe groenten gebruiken, zoals bloemkool, venkel, wortel, etc. Neem wel de groenten van het seizoen. Wil je de groenten niet rauw eten, blancheer […]

Waanzinnig lekker hartig brood

Waanzinnig lekker hartig brood

Dit Waanzinnig lekker hartig brood is een recept van BonApetit.nu. Astrid van BonApetit.nu plaatst elke week een handig weekmenu en regelmatig komen daarin recepten van mij voor. Nu doen we een recepten swap. Ik heb dit recept van haar blog gekozen, ben heel benieuwd welk recept zij van mij gaat bereiden.   Astrid’s blog gaat over […]

Fritters van kipfilethaasjes

Fritters van kipfilethaasjes

Fritters zijn in olie gebakken platte koekjes gemaakt van een beslag bestaande uit eieren en bloem met daarin groente, vis of vlees. Je kunt hiervoor van alles gebruiken zoals bijvoorbeeld maïs (maïskoekjes of fritters) vis zoals de bekende fishcakes of zelfs vruchten zoals appel (appelbeignets). Bak ze in een koekenpan in een laag hete zonnebloemolie. […]

Gevulde mini cheeseburgers

Gevulde mini cheeseburgers

Ik zag die schattige Babybel mini kaasjes in de aanbieding en zo ontstond het idee om hamburgers hiermee te vullen. Maar toen dacht ik….hoe leuk zou het zijn om mini burgertjes te maken en die te vullen met zo’n kaasje. Het is even een werkje om de gevulde mini cheeseburgers in elkaar te flansen, maar […]

Pimientos de Padrón

Pimientos de Padrón

Pimientos de Padrón pepers staan ook bekend als Spaanse roulette, omdat 1 op de 10 van deze pepers heel erg heet kan zijn. Het is een milde paprika-achtige peper, met als uitzondering die ene pittige dan. Deze pepers worden in Spanje geserveerd als tapas. Meestal worden ze alleen maar gegrild of gebakken in een flinke […]

Salade van gegrilde aubergine met sherryazijn en knoflook

Salade van gegrilde aubergine met sherryazijn en knoflook

Er bleef nog 1 aubergine over van het auberginepakket welke ik mocht ontvangen. Wat te doen ermee. Ik heb de aubergine in plakken gesneden en gegrild en daarna wat sherryazijn erover heen gegoten. Een nachtje in de koelkast om te marineren en daarna deze heerlijke salade van gegrilde aubergine met sherryazijn en knoflook ervan gemaakt. […]

Auberginedip

Auberginedip

Deze auberginedip is geen Baba Ganoush, maar heeft er wel iets van weg. Ik had voor het recept Gevulde aubergines uit het Midden-Oosten aubergine vruchtvlees van twee grote aubergines over. Dit gooi ik natuurlijk niet weg. Maar ja wat doe je er dan mee. Ik heb het gebakken in lekker veel olijfolie en toen gepureerd […]

Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing