Deze Hummus gemaakt van Puy linzen is ontstaan omdat ik nog wat linzen over had van een gerecht. Zo’n beetje linzen waar je eigenlijk niets mee kunt. Maar ja ik ben niet van het (voedsel) weggooien, dus dan maar op een andere manier verwerken. Hummus wordt voornamelijk van kikkererwten gemaakt, maar je kunt hiervoor ook […]
Wij zijn gek op tapas en kleine gerechtjes, daarom staat dat nog wel eens bij ons op tafel. Deze champignon tapas bestaat uit twee gerechtjes met kastanjechampignons. Ik hoop dat je van knoflook houdt, want dat zit er wel in! Ben je ook zo gek op tapas? Maak dan ook eens deze Gamba’s al pil […]
Omdat hubbie jarig was en zijn favoriete eten tapas is, heb ik een gezellige tafel met tapas gemaakt. Uiteraard kan aioli daar niet aan ontbreken. Deze rokerige aioli heb ik natuurlijk niet gerookt (had gekund) maar ik heb een rookaroma erin gebruikt. Deze vloeibare rookaroma geeft een lekkere rooksmaak aan je gerechten. Ik ben er […]
VVadouvan is een minder bekend curry kruidenmix, bestaande uit uienpoeder, knoflook, kardemom, kurkuma, mosterd-, komijn-, fenegriek-, venkelzaad, kaneel, kruidnagel, chillies,, dragon en laurier. Het is de Franse tegenhanger van de Indiase kerriekruiden. Lekker bij vis- of kipgerechten. De smaak is rokerig, iets pittig en wat zoetig. Mocht je deze kruidenmix niet in huis hebben of […]
Deze groene hummus met koriander en spinaziepoeder heeft niet alleen een mooi lichtgroen kleurtje, hij is ook nog eens ontzettend lekker. Mede dankzij de spinaziepoeder die ik van Van Beekum Specerijen mocht ontvangen. En ik heb nog veel meer lekkere recepten gemaakt met deze spinaziepoeder. Bijvoorbeeld deze Spinazie ananas smoothie.
Labneh (of labne) lijkt een beetje op onze hangop (wat uitgelekte yoghurt is). Het wordt veel gegeten in de landen van het Midden-Oosten. Labneh maak je yoghurt welke je laat uitlekken in een schone doek. Ik heb er Griekse yoghurt voor gebruikt omdat ik deze lekker smeuïg vind en omdat deze zo dik is waardoor […]
Deze heerlijke omelet met verse kruiden (Koekoe sabzi) is een Perzisch recept. Je kunt het eten als lunch, voorgerecht, (vegetarisch) hoofdgerecht of als mezze. Aangezien ik nog kruiden over had van de vegetarische Perzische bonen en noedelsoep (waar ook zoveel kruiden in verwerkt zijn) van vorige week, wilde ik ze opmaken in een ander recept. […]
Ik ben gek op zelfgemaakt pesto en verzin daarom steeds nieuwe recepten hiervoor zoals deze walnotenpesto. Pesto is lekker door pasta, soep, op een salade of zelfs lekker op een stukje stokbrood. Probeer ook eens deze Walnotenpasta.
Bonen zijn goed voor je, probeer daarom eens deze vegetarische Mexicaanse Taco’s met bonen, avocado en mango. Door de vulling zal je het vlees echt niet missen. Lekker met een zoetje van de mango. Dit gerecht is snel klaar en is ook leuk om als hapje te serveren. Ben je gek op garnalen? Probeer […]
Voor deze dip heb ik de zelfgemaakte geitenyoghurt nog iets laten uitlekken. Leg een schone kaas- of theedoek in een vergiet en giet hierin de yoghurt. Er ontstaat een lekkere friszure dip, deze je op smaak brengt met knoflook en verse kruiden. Serveer met een stuk brood bij de geitenyoghurtdip met verse kruiden. Deze lichte […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing