En weer zo’n lekker recept van mijn crash dieet. Een prachtige radicchio venkelsalade met gerookte kipfilet is het geworden. Ik heb het gegeten als lunch, maar is natuurlijk ook heerlijk als voorgerecht.
Natuurlijk gebruik je tijdens een crash dieet geen mayonaise of olie, hiervoor in de plaats heb ik magere yoghurt gebruikt. Als je deze aanmaakt met verse kruiden, peper en zout dan heb je al een heerlijke dressing. Ook lekker als saus over een stukje vis of kipfilet. Ik heb nu kruidenboter kruidenmix gebruikt, maar je kunt ook een andere kruidenmix gebruiken die jij lekker vindt. Denk aan jerk kruiden, picadillo, kerrie, etc.
Nog een lekkere en verantwoorde salade
En deze Groene voorjaarssalade van rucola, groene asperges, garnalen en dille was ook zo’n heerlijke salade tijdens mijn crash dieet.
Ingrediënten
- 1/2 rode ui
- 3 el rodewijnazijn
- 100 gr gerookte kipfilet
- 1/2 venkelknol
- 1 lente-ui
- 1 kleine radicchio
Dressing
- 2 el yoghurt
- 1 tl kruidenboterkruiden
- peper en zout, naar smaak
Instructies
- Snijd de rode ui in hele dunne ringen en doe ze in een jampotje samen met de rodewijnazijn. Laat even intrekken.
- Snijd de kipfilet in dunne plakken. Snijd de venkel met een mandoline in hele dunne plakken. Snijd de lenteui in dunne ringen.
- Haal de blaadjes radicchio van de krop en leg ze op een bord. Verdeel hierop de plakjes kip, venkel en lente-ui. Als je wat groen aan de venkelknol hebt, gebruik dit dan ook over de salade.
- Meng de yoghurt met de kruidenmix en breng op smaak met peper en zout. Lepel de saus op de salade.