Groene voorjaarssalade van rucola, groene asperges, garnalen en dille

Lekkere simpele salade met veel smaak. Ook dit past weer prima in mijn crash dieet. Deze groene voorjaarssalade van rucola, groene asperges, garnalen en dille ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nog eens hartstikke lekker. Super verantwoord, wie wil dat niet!
Erbij een lekker sausje gemaakt van magere yoghurt verse dille en knoflook.

 

Ben jij ook zo gek op garnalen?

 

Ik heb nog een heerlijk recept met garnalen voor je, namelijk deze Polenta met garnalen, okra en paprika

Groene voorjaarssalade van rucola, groene asperges, garnalen en dille. De zon schijnt en we maken deze heerlijke Groene voorjaarssalade van rucola, groene asperges, garnalen en dille.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch, Salades, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr groene asperges
  • 100 gr doperwten (diepvries)
  • 1 komkommer
  • 1 zakje rucola sla
  • 100 gr gekookte garnalen
  • 5 takken dille
  • 4 el magere yoghurt
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • peper en zout

Instructies
 

  • Breek de harde onderkanten af van de asperges, snijd ze in stukken en kook ze beetgaar in gezouten water.
  • Gooi de laatste paar seconden de bevroren erwtjes erbij. Giet dan voorzichtig af en laat afkoelen.
  • Snijd met een dunschiller dunne repen van de komkommer. Rol ze eventueel op in rolletjes.
  • Haal de dille blaadjes van de stengels en hak de helft fijn. Meng dit met de knoflook door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de rucola sla op de borden. Verdeel de asperges, erwtjes, komkommer, garnalen en overgebleven dille hierop. Lepel de dille yoghurt erover.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating