Ga terug
–+ servings
Groene voorjaarssalade van rucola, groene asperges, garnalen en dille. De zon schijnt en we maken deze heerlijke Groene voorjaarssalade van rucola, groene asperges, garnalen en dille.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch, Salades, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr groene asperges
  • 100 gr doperwten (diepvries)
  • 1 komkommer
  • 1 zakje rucola sla
  • 100 gr gekookte garnalen
  • 5 takken dille
  • 4 el magere yoghurt
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • peper en zout

Instructies
 

  • Breek de harde onderkanten af van de asperges, snijd ze in stukken en kook ze beetgaar in gezouten water.
  • Gooi de laatste paar seconden de bevroren erwtjes erbij. Giet dan voorzichtig af en laat afkoelen.
  • Snijd met een dunschiller dunne repen van de komkommer. Rol ze eventueel op in rolletjes.
  • Haal de dille blaadjes van de stengels en hak de helft fijn. Meng dit met de knoflook door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de rucola sla op de borden. Verdeel de asperges, erwtjes, komkommer, garnalen en overgebleven dille hierop. Lepel de dille yoghurt erover.