Pizza met Blauwe Kaas en Salade

Ik ben gek op pizza’s en meestal maak ik ze zelf. Toen ik die mooie rode pizzabodems bij de Lidl zag liggen, was ik toch wel nieuwsgierig naar de smaak hiervan. Ik had nog niet eerder deze pizzabodems gemaakt van groenten gegeten en wilde het dus proberen. Alleen al om de kleur zou je ze kopen, nietwaar? Nou ik kan je verklappen dat deze pizza met blauwe kaas en salade één van de lekkerste pizza’s is die wij ooit gegeten hebben.

Pizza met blauwe kaas en salade

Natuurlijk moet je wel van blauwe kaas houden, in principe kan je elke blauwe kaas gebruiken die jij maar lekker vindt. En op zich is de pizza met blauwe kaas al heerlijk, maar deze topping maakt het echt helemaal af. Doe er lekker veel sla op en garneer dit met wat jij in huis hebt of wat jou lekker lijkt. Tomaatjes, komkommer, andere notensoorten zoals pecannoten, walnoten of amandelen, alles kan. Of gebruik ook verse kruiden erbij zoals peterselie, verse munt, dille en/of bieslook.
Enne….die pizzabodem was heerlijk.

Mocht je nou echt niet van blauwe kaas houden, smeer de pizza dan in met olijfolie met knoflook en eventueel wat oude geraspte kaas erop en bak dit dan af en top het met een salade naar keuze. Ook heel erg lekker!

De combinatie van sla en pizza is gewoon goed. Serveer het wel gelijk anders verlept de sla heel erg. Ga jij dit ook eens proberen? Vind het leuk als je dat doet en mij laat weten wat je ervan vond.

Pizza

Er staan nog veel meer heerlijke pizzagerechten op de site. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Pizza met asperges, tuinbonen, doperwten en pesto? Die is ook zo mooi groen.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Pizza met blauwe kaas en salade:

 

Pizza met blauwe kaas en salade. Een salade op je pizza? Ja! En dat is nog eens hartstikke lekker ook. Probeer het eens en je zult verbaasd zijn.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 18 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 240˚C.
  • Snijd de blauwe kaas in blokjes en verdeel dit over de pizzabodems.
  • Schuif de pizza's in de oven en bak ze ongeveer 6-8 minuten tot de bodem krokant is en de kaas lekker gesmolten.
  • Snijd ondertussen de radijsjes in partjes en de rode ui in dunne ringen.
  • Haal de pizza's uit de oven en verdeel de sla erover. Verdeel dan de rest van de ingrediënten over de pizza's en giet de olijfolie en balsamico erover.
  • Smullen maar!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating