Pittige en zoete Indische pulled beef

Deze pittige en zoete Indische pulled beef is een recept van Marie Louise Kaldenbach van de blog Familie over de Kook. Toen ik het recept voorbij zag komen, dacht ik dat moet ik maken. Het zag er zo verleidelijk lekker uit. Zelf zegt Marie Louise dat deze Indische Pulled Beef haar favoriete Indische stoofvlees van zijn nummer één plek heeft gestoten. Zoooooo lekker is het!! Zij heeft van het overgebleven vlees ook nog bapao gemaakt. Wellicht ga ik dat ook nog proberen (als er tenminste wat van overblijft, haha).
Op haar website Familie over de Kook vind je heerlijke recepten maar krijg je ook een kijkje in haar gezinsleven. Zij is niet de enige die schrijft en kookt voor Familie over de Kook, ook Jan-Willem (haar man) en hun dochters Beaudine en Amaranthe koken en bakken graag mee.

 

Hier vind je het recept van Marie Louise.
Ik heb het recept iets aangepast, dus hieronder vind je mijn versie op dit heerlijke pittige en zoete draadjesvlees. Ja want dat is pulled beef natuurlijk, gewoon draadjesvlees gemaakt van riblappen of sukade. Verslavend lekker, zoals Marie Louise het zegt, dus je bent gewaarschuwd!
Serveer deze pittige en zoete Indische pulled beef met witte rijst en gewokte groenten, of met een lekkere puree van aardappel en/of groenten, doe het in een wrap of op een broodje of maak van het restje vlees lekkere bapao.
Ik heb een hele grote pan vlees gemaakt, de volgende dag is het namelijk nog lekkerder. En dan kan je er nog een keer van genieten of je vriest het in voor een volgende keer.

 

Atjar*

 

Ik heb er ook zelfgemaakte atjar bij geserveerd. Atjar maken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder dan de kant-en-klare. Wil jij dit ook zelf maken? Dan vind je hier het recept.

Pittige en zoete Indische pulled beef. Dit is een heerlijk recept van een collega blogger van mij. Ietsje pittig maar ook lekkere zoet draadjesvlees.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Indonesisch
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1,5 kg runder riblappen
  • 1 el five spice poeder
  • peper en zout
  • zonnebloemolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 el rijstazijn
  • 300 ml runderbouillon
  • 6 cm verse gember, geraspt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 4 el ketjap manis
  • 4 el sojasaus
  • 4 el zoete chilisaus
  • koriander
  • witte rijst
  • wokgroenten
  • zelfgemaakte atjar*

Instructies
 

  • Snijd het vlees in stukken van ongeveer 5 centimeter. Bestrooi het vlees met de five spices kruidenpoeder, peper en zout. Pel de uien en knoflook en snijd ze in stukken.
  • Verwarm een scheut olie in een grote braadpan en schroei een deel van het vlees op hoog vuur rondom goudbruin. Deze hoeveelheid vlees bak je het best in meerdere porties.
  • Schep het gebakken vlees uit de pan en fruit de ui en knoflook aan in dezelfde pan, laat het niet bruin bakken.
  • Doe het vlees weer in de stoofpan bij de uien. Blus het af met de rijstazijn en schenk dan de bouillon erbij. Breng dit aan de kook.
  • Voeg nu de gember rasp, rode peper, bruine suiker, ketjap, sojasaus en zoete chilisaus toe.
  • Laat het stoofvlees 3 - 3,5 uur lang sudderen op een laag vuur (met een deksel op de pan) tot het vlees zacht geworden is.
  • Roer af en toe in de pan en controleer tussendoor of het vlees al gaar is. Haal dan de deksel van de pan en laat het 30 minuten pruttelen tot het meeste vocht verdampt is.
  • Trek dan met twee vorken het vlees uit elkaar en je hebt pulled beef. Strooi wat korianderblaadjes op het vlees.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating