Ga terug
–+ servings
Pittige en zoete Indische pulled beef. Dit is een heerlijk recept van een collega blogger van mij. Ietsje pittig maar ook lekkere zoet draadjesvlees.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Indonesisch
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1,5 kg runder riblappen
  • 1 el five spice poeder
  • peper en zout
  • zonnebloemolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 el rijstazijn
  • 300 ml runderbouillon
  • 6 cm verse gember, geraspt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 4 el ketjap manis
  • 4 el sojasaus
  • 4 el zoete chilisaus
  • koriander
  • witte rijst
  • wokgroenten
  • zelfgemaakte atjar*

Instructies
 

  • Snijd het vlees in stukken van ongeveer 5 centimeter. Bestrooi het vlees met de five spices kruidenpoeder, peper en zout. Pel de uien en knoflook en snijd ze in stukken.
  • Verwarm een scheut olie in een grote braadpan en schroei een deel van het vlees op hoog vuur rondom goudbruin. Deze hoeveelheid vlees bak je het best in meerdere porties.
  • Schep het gebakken vlees uit de pan en fruit de ui en knoflook aan in dezelfde pan, laat het niet bruin bakken.
  • Doe het vlees weer in de stoofpan bij de uien. Blus het af met de rijstazijn en schenk dan de bouillon erbij. Breng dit aan de kook.
  • Voeg nu de gember rasp, rode peper, bruine suiker, ketjap, sojasaus en zoete chilisaus toe.
  • Laat het stoofvlees 3 - 3,5 uur lang sudderen op een laag vuur (met een deksel op de pan) tot het vlees zacht geworden is.
  • Roer af en toe in de pan en controleer tussendoor of het vlees al gaar is. Haal dan de deksel van de pan en laat het 30 minuten pruttelen tot het meeste vocht verdampt is.
  • Trek dan met twee vorken het vlees uit elkaar en je hebt pulled beef. Strooi wat korianderblaadjes op het vlees.