Deze pittige drumsticks met pinda’s en koriander zijn heerlijk als borrelhap of serveer ze als hoofdmaaltijd met nasi of gestoomde broccoli en witte rijst. Lekkere pittige drumsticks met Oosterse smaken. Maak het zo pittig als je zelf wilt door er meer of minder rode peper te gebruiken in de saus. Als je de zaadlijsten en zaadjes verwijdert uit de rode peper wordt het ook al een stuk minder pittig.
Houd je niet van koriander, snijd dan twee lente-uitjes in dunne ringen en strooi die over het gerecht.
En nog zo’n heerlijke borrelsnack zijn deze zelfgemaakte Kipnuggets.
Pittige drumsticks met pinda's en koriander. Deze pittige drumsticks met pinda's en koriander zijn heerlijk als borrelhap of serveer ze als hoofdmaaltijd.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Aziatisch
Porties 5 personen
Ingrediënten
- 1 kg kipdrumsticks
- zonnebloemolie
Saus
- 50 gr kristalsuiker
- 60 ml vissaus
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 1/2 rode peper, in dunne ringen
- 40 gr ongezouten pinda's, fijngehakt
- 5 takken koriander, blaadjes ervan
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225˚C en bekleed de ovenplaat met bakpapier.
- Dep de kipdrumsticks goed droog af met keukenpapier en leg ze op de ovenplaat.
- Giet een klein beetje olie over de drumsticks en schuif ze in de oven.
- Bak de drumsticks in ongeveer 40-45 minuten gaar en goudbruin.
- Maak de saus: verhit in een sauspan met dikke bodem de suiker tot deze gaat karamelliseren (in 2-3 minuten). Je hoeft niet te roeren in het pannetje.
- Meng ondertussen in een kommetje de vissaus met de geraspte knoflook en rode peper.
- Haal het pannetje van het vuur en giet dit bij de gekaramelliseerde suiker (pas op het kan spetteren!).
- Zet het pannetje dan weer op hoog vuur en laat nog een minuutje pruttelen.
- Haal de drumsticks als ze gaar zijn uit de oven en overgiet ze met de saus.
- Bestrooi ze dan met de fijngehakte pinda's en korianderblaadjes.
- Serveer ze direct.