Ga terug
+ servings
Pittige drumsticks met pinda's en koriander. Deze pittige drumsticks met pinda's en koriander zijn heerlijk als borrelhap of serveer ze als hoofdmaaltijd.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Aziatisch
Porties 5 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg kipdrumsticks
  • zonnebloemolie

Saus

  • 50 gr kristalsuiker
  • 60 ml vissaus
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1/2 rode peper, in dunne ringen
  • 40 gr ongezouten pinda's, fijngehakt
  • 5 takken koriander, blaadjes ervan

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 225˚C en bekleed de ovenplaat met bakpapier.
  • Dep de kipdrumsticks goed droog af met keukenpapier en leg ze op de ovenplaat.
  • Giet een klein beetje olie over de drumsticks en schuif ze in de oven.
  • Bak de drumsticks in ongeveer 40-45 minuten gaar en goudbruin.
  • Maak de saus: verhit in een sauspan met dikke bodem de suiker tot deze gaat karamelliseren (in 2-3 minuten). Je hoeft niet te roeren in het pannetje.
  • Meng ondertussen in een kommetje de vissaus met de geraspte knoflook en rode peper.
  • Haal het pannetje van het vuur en giet dit bij de gekaramelliseerde suiker (pas op het kan spetteren!).
  • Zet het pannetje dan weer op hoog vuur en laat nog een minuutje pruttelen.
  • Haal de drumsticks als ze gaar zijn uit de oven en overgiet ze met de saus.
  • Bestrooi ze dan met de fijngehakte pinda's en korianderblaadjes.
  • Serveer ze direct.