Piri piri kipburger met rookkaas

Ik maak altijd zelf hamburgers. Vind het leuk om steeds weer andere smaken in een burger te verwerken. De ene keer is het een visburger of een megagrote burger. Deze keer heb ik een Piri piri kipburger met rookkaas gemaakt.

 

Piri piri

 

Aanleiding was eigenlijk de zwarte hamburger broodjes die ik bij de Lidl zag liggen. Altijd weer een goed excuus om hamburgers te maken toch? Deze keer heb ik ze met kipgehakt (naturel) gemaakt. Het gehakt heb ik aangemaakt met een pittige piri piri kruidenmix. Deze specerijmix met chilipepers kan je in de meeste supermarkten wel vinden.

 

Piri piri kip is een bekend Portugees gerecht. Piri piri betekent rode duivel. Dit slaat op de hete chili peper waar het gerecht van gemaakt wordt. Deze rode peper komt oorspronkelijk uit Amerika en is in het verleden door Portugese zeevaarders naar Afrika gebracht. En daar vandaan namen de Portugezen het weer mee terug naar hun eigen land. En maakten met een kruidenmix, gemaakt van deze chilipepers, een marinade voor het inmiddels beroemde kipgerecht.

 

De kipburger met deze kruiden, de rookkaas en pittige saus is toch wel een van de lekkerste burgers geworden die ik gemaakt heb (al zeg ik het zelf, haha). En ik moet zeggen dat het zwarte hamburger broodje het ook wel heel erg goed doet op de foto, vind je niet?
Ga jij de volgende keer ook zelf de hamburgers maken? Doen hoor, het is echt zoveel lekkerder!

 

Voor de grote eters kan je twee burgers per persoon serveren, maar ik zat toch echte wel helemaal vol na één zo’n megaburger. Maar ja hubbie at er gewoon twee op, zo lekker vond hij het.

 

Ik heb diverse hamburger recepten op de site staan, zoek ze maar eens op. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Aziatische hamburger speciaal. Die is ook zo lekker.

 

Recept Piri piri kipburger met rookkaas:

Piri piri kipburger met rookkaas. Dit is echt de lekkerste hamburger die ik tot nu toe gemaakt heb. En dat zwarte burger broodje doet het goed op de foto.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Nederlands
Porties 3 personen

Ingredients
  

  • 800 gr kipgehakt
  • 2 lente-uien, fijngesneden
  • 2 el piri piri kruiden
  • peper en zout
  • 2 grote uien
  • olie om in te bakken
  • 12 pakken rookkaas
  • 6 zwarte hamburgerbroodjes
  • 1 zakje rucola sla
  • 2 grote tomaten
  • 4 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 tl Sriracha saus
  • snufje zout

Instructions
 

  • Maak het gehakt aan met de fijngesneden lente-uien, piri piri kruiden, peper en zout. Als je het gehakt te dun vindt, meng er dan wat paneermeel door.
  • Vorm zes hamburgers van het gehakt en zet ze even afgedekt in de koelkast om op te stijven.
  • Snijd de uien in dunne ringen en bak ze goudbruin in een scheutje olie.
  • Bak in een andere pan de hamburgers goudbruin en gaar in ongeveer 10 minuten. Leg de laatste twee minuten de plakken rookkaas op de burgers en laat dit iets smelten.
  • Maak de saus door deze ingrediënten met elkaar te mengen.
  • Bak de broodjes even af in de oven en snijd ze dan doormidden.
  • Beleg de broodjes met de saus, sla en tomaten. Leg hierop de burger en verdeel de gebakken uien op de burgers. Serveer direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating