Ga terug
+ servings
Piri piri kipburger met rookkaas. Dit is echt de lekkerste hamburger die ik tot nu toe gemaakt heb. En dat zwarte burger broodje doet het goed op de foto.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Nederlands
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gr kipgehakt
  • 2 lente-uien, fijngesneden
  • 2 el piri piri kruiden
  • peper en zout
  • 2 grote uien
  • olie om in te bakken
  • 12 pakken rookkaas
  • 6 zwarte hamburgerbroodjes
  • 1 zakje rucola sla
  • 2 grote tomaten

Saus

  • 4 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 tl Sriracha saus
  • snufje zout

Instructies
 

  • Maak het gehakt aan met de fijngesneden lente-uien, piri piri kruiden, peper en zout. Als je het gehakt te dun vindt, meng er dan wat paneermeel door.
  • Vorm zes hamburgers van het gehakt en zet ze even afgedekt in de koelkast om op te stijven.
  • Snijd de uien in dunne ringen en bak ze goudbruin in een scheutje olie.
  • Bak in een andere pan de hamburgers goudbruin en gaar in ongeveer 10 minuten. Leg de laatste twee minuten de plakken rookkaas op de burgers en laat dit iets smelten.
  • Maak de saus door deze ingrediënten met elkaar te mengen.
  • Bak de broodjes even af in de oven en snijd ze dan doormidden.
  • Beleg de broodjes met de saus, sla en tomaten. Leg hierop de burger en verdeel de gebakken uien op de burgers. Serveer direct.