Deze Pindasoep met kip en prei is een lekkere pittige en verwarmende soep op koude dagen. Maak de soep zo pittig als je zelf wilt door er meer of minder sambal in te doen.
Door de kipfilets op deze manier te garen (vuur uit en verder garen in de hete bouillon) krijg je een lekker mals stukje kip. Probeer het eens. Je kunt ook extra kipfilets garen in deze bouillon en dan voor een ander recept zoals bijvoorbeeld een kippensalade gebruiken.
Schrik niet van de lange ingrediëntenlijst, je hebt het echt nodig om de soep op smaak te brengen. En gebruik alsjeblieft geen kant-en-klare satésaus, dit is echt niet lekker. Het lijkt misschien een bewerkelijk recept, maar dat is het helemaal niet. Als de kip eenmaal gaar is, heb je in no-time deze heerlijke soep gemaakt.
Satésaus
Ben jij ook zo gek op satésaus, dan vind je hier mijn vaders recept van de lekkerste satésaus!
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 500 ml kippenbouillon
- 5 el pindakaas
- 2 el olie
- 1 preistengel, in dunne ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 tl kerriepoeder
- 3 cm gember, geraspt
- 1 blikje kokosmelk
- 3 el ketjap asin
- 2 tl sambal
- 2 tl bruine suiker
- 1 citroengrasstengel gekneusd
- 100 gr taugé
- 1 lente-ui, fijngesneden
- gefruite uitjes
- 1/2 bosje koriander, gehakt
- 1 handje pinda's
Instructies
- Zet een pan met kippenbouillon met de kipfilets op het vuur en breng deze aan de kook (de kipfilets moeten wel helemaal onder de bouillon staan).
- Zet het vuur dan af en laat de kip een 1 uur verder garen in de warme bouillon.
- Als de kipfilets gaar zijn, haal ze uit de pan en snijd ze in kleine stukjes.
- Meng de pindakaas door de hete bouillon. Het moet de dikte krijgen van een dunne pindasaus.
- Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit de prei en de knoflook met de kerriepoeder en gember zachtjes aan.
- Voeg de kokosmelk, ketjap, de sambal, suiker en citroenblaadjes bij en als laatste de pindasaus. Doe nu de kipblokjes erbij en laat 10 minuten op laag vuur zachtjes koken.
- Proef de soep, moet er eventueel nog wat ketjap en/of sambal bij voor de smaak of extra pindakaas voor de dikte van de soep.
- Verwijder voor het serveren de citroenstengel uit de soep. Schep de soep in kommen en garneer met het garnituur. Serveer het met een lekker naanbrood.