Pindasoep met kip en prei. Dit is een grote kom met comfort soep. Hartverwarmende soep voor koude dagen, wie wil dat nou niet?
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 15 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Soepen
Keuken Indonesisch
- 2 kipfilets
- 500 ml kippenbouillon
- 5 el pindakaas
- 2 el olie
- 1 preistengel, in dunne ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 tl kerriepoeder
- 3 cm gember, geraspt
- 1 blikje kokosmelk
- 3 el ketjap asin
- 2 tl sambal
- 2 tl bruine suiker
- 1 citroengrasstengel gekneusd
Garnituur
- 100 gr taugé
- 1 lente-ui, fijngesneden
- gefruite uitjes
- 1/2 bosje koriander, gehakt
- 1 handje pinda's
Zet een pan met kippenbouillon met de kipfilets op het vuur en breng deze aan de kook (de kipfilets moeten wel helemaal onder de bouillon staan).
Zet het vuur dan af en laat de kip een 1 uur verder garen in de warme bouillon.
Als de kipfilets gaar zijn, haal ze uit de pan en snijd ze in kleine stukjes.
Meng de pindakaas door de hete bouillon. Het moet de dikte krijgen van een dunne pindasaus.
Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit de prei en de knoflook met de kerriepoeder en gember zachtjes aan.
Voeg de kokosmelk, ketjap, de sambal, suiker en citroenblaadjes bij en als laatste de pindasaus. Doe nu de kipblokjes erbij en laat 10 minuten op laag vuur zachtjes koken.
Proef de soep, moet er eventueel nog wat ketjap en/of sambal bij voor de smaak of extra pindakaas voor de dikte van de soep.
Verwijder voor het serveren de citroenstengel uit de soep. Schep de soep in kommen en garneer met het garnituur. Serveer het met een lekker naanbrood.