Ga terug
+ servings
Pindasoep met kip en prei. Dit is een grote kom met comfort soep. Hartverwarmende soep voor koude dagen, wie wil dat nou niet?
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Soepen
Keuken Indonesisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets
  • 500 ml kippenbouillon
  • 5 el pindakaas
  • 2 el olie
  • 1 preistengel, in dunne ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl kerriepoeder
  • 3 cm gember, geraspt
  • 1 blikje kokosmelk
  • 3 el ketjap asin
  • 2 tl sambal
  • 2 tl bruine suiker
  • 1 citroengrasstengel gekneusd

Garnituur

  • 100 gr taugé
  • 1 lente-ui, fijngesneden
  • gefruite uitjes
  • 1/2 bosje koriander, gehakt
  • 1 handje pinda's

Instructies
 

  • Zet een pan met kippenbouillon met de kipfilets op het vuur en breng deze aan de kook (de kipfilets moeten wel helemaal onder de bouillon staan).
  • Zet het vuur dan af en laat de kip een 1 uur verder garen in de warme bouillon.
  • Als de kipfilets gaar zijn, haal ze uit de pan en snijd ze in kleine stukjes.
  • Meng de pindakaas door de hete bouillon. Het moet de dikte krijgen van een dunne pindasaus.
  • Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit de prei en de knoflook met de kerriepoeder en gember zachtjes aan.
  • Voeg de kokosmelk, ketjap, de sambal, suiker en citroenblaadjes bij en als laatste de pindasaus. Doe nu de kipblokjes erbij en laat 10 minuten op laag vuur zachtjes koken.
  • Proef de soep, moet er eventueel nog wat ketjap en/of sambal bij voor de smaak of extra pindakaas voor de dikte van de soep.
  • Verwijder voor het serveren de citroenstengel uit de soep. Schep de soep in kommen en garneer met het garnituur. Serveer het met een lekker naanbrood.