Pimientos de Padrón pepers staan ook bekend als Spaanse roulette, omdat 1 op de 10 van deze pepers heel erg heet kan zijn. Het is een milde paprika-achtige peper, met als uitzondering die ene pittige dan. Deze pepers worden in Spanje geserveerd als tapas. Meestal worden ze alleen maar gegrild of gebakken in een flinke scheut olijfolie en bestrooid met grof zeezout. Ik heb voor extra smaak wat tijmtakjes en knoflook toegevoegd, maar dat is niet volgens het originele Spaanse recept. Als ik nou maar niet de Spaanse smaakpolitie achter mee aan krijg (haha).
En nog zo’n lekker tapas gerecht is deze Aioli, lekker bij een stokbroodje.
Ingredients
- 300 gr Pimientos de Padrón pepers
- 5 el olijfolie
- 2 takken tijm
- 2 knoflooktenen
- 1 tl grof zeezout
Instructions
- Spoel de pepers schoon en dep ze droog. Snijd de knoflooktenen in dunne repen.
- Verhit een koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur.
- Doe de pepers in de pan en bak ze rondom tot ze zacht en bruin geworden zijn.
- Voeg op het laatst nog de tijmtakjes en knoflook toe en bak nog even mee.
- Serveer de pepers in een schaal en strooi er wat zeezout over.