Pavlova is een taart gebaseerd op een meringue gevuld met slagroom of mascarpone en fruit. Deze taart  is genoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Het dessert zou gemaakt zijn ter ere van deze danseres tijdens of na een van haar tournees door Australië en Nieuw-Zeeland in de jaren 20. Een meringue is een zoete lekkernij die bestaat uit gebakken (gedroogd) schuim van stijfgeklopt eiwit en suiker als belangrijkste ingrediënten. Ook een laag eiwitschuim op een taart of gebak wordt ook meringue genoemd. Meringues (schuimgebak) zelf maken is helemaal niet moeilijk.  Deze Pavlova’s gevuld met mascarpone en passiefruit zijn een feestelijke afsluiter van een dinertje.

 

En ik heb ook nog een ander recept voor Pavlova’s voor je, namelijk deze Pavlova met cranberrysaus

Pavlova's gevuld met mascarpone en passiefruit. Pavlova is een taart gebaseerd op een meringue gevuld met slagroom of mascarpone en fruit.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Gang Nagerechten
Porties 6 personen

Ingredients
  

  • 3 grote eieren
  • 125 gr kristalsuiker
  • 40 gr kokosrasp
  • 1 tl azijn
  • 1 tl maïzena
  • 200 gr slagroom
  • 50 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gr mascarpone
  • 1 mandarijn
  • 6 passievruchten
  • 18 frambozen

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 120˚C.
  • Scheid de eiwitten en dooiers, let erop dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
  • Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf met de handmixer. Voeg geleidelijk al mixend de suiker toe. Klop net zo lang tot het eiwit stevige pieken vormt.
  • Meng met een spatel de kokosrasp, azijn en maïzena voorzichtig door het eiwit.
  • Lepel op de bakplaat welke voorzien is van bakpapier, 6 kleine hoopje van het eiwitschuim. Houd genoeg ruimte tussen de hoopjes. Vorm er met een lepel platte rondjes van.
  • Schuif de ovenplaat in de oven en bak de meringues 2 uur. Zet dan de oven uit en laat de meringues in de oven staan.
  • Als de meringues goed droog gebakken en afgekoeld zijn, haal je ze uit de oven. Haal ze voorzichtig van het bakpapier en leg ze op de serveerschaal.
  • Klop de slagroom met de suikers half stijf, doe de mascarpone erbij en klop dit erdoor. Rasp de schil van de mandarijn en lepel dit door het slagroommengsel.
  • Verdeel dit over de meringues.
  • Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees boven de meringues eruit.
  • Leg hierop nog 3 frambozen. Serveer direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating