Ga terug
+ servings
Pavlova's gevuld met mascarpone en passiefruit. Pavlova is een taart gebaseerd op een meringue gevuld met slagroom of mascarpone en fruit.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Gang Nagerechten
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

Meringue

  • 3 grote eieren
  • 125 gr kristalsuiker
  • 40 gr kokosrasp
  • 1 tl azijn
  • 1 tl maïzena

Topping

  • 200 gr slagroom
  • 50 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gr mascarpone
  • 1 mandarijn
  • 6 passievruchten
  • 18 frambozen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 120˚C.
  • Scheid de eiwitten en dooiers, let erop dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
  • Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf met de handmixer. Voeg geleidelijk al mixend de suiker toe. Klop net zo lang tot het eiwit stevige pieken vormt.
  • Meng met een spatel de kokosrasp, azijn en maïzena voorzichtig door het eiwit.
  • Lepel op de bakplaat welke voorzien is van bakpapier, 6 kleine hoopje van het eiwitschuim. Houd genoeg ruimte tussen de hoopjes. Vorm er met een lepel platte rondjes van.
  • Schuif de ovenplaat in de oven en bak de meringues 2 uur. Zet dan de oven uit en laat de meringues in de oven staan.
  • Als de meringues goed droog gebakken en afgekoeld zijn, haal je ze uit de oven. Haal ze voorzichtig van het bakpapier en leg ze op de serveerschaal.
  • Klop de slagroom met de suikers half stijf, doe de mascarpone erbij en klop dit erdoor. Rasp de schil van de mandarijn en lepel dit door het slagroommengsel.
  • Verdeel dit over de meringues.
  • Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees boven de meringues eruit.
  • Leg hierop nog 3 frambozen. Serveer direct.