Pavlova's gevuld met mascarpone en passiefruit. Pavlova is een taart gebaseerd op een meringue gevuld met slagroom of mascarpone en fruit.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 2 uur uur
Totale tijd 2 uur uur 20 minuten min
Meringue
- 3 grote eieren
- 125 gr kristalsuiker
- 40 gr kokosrasp
- 1 tl azijn
- 1 tl maïzena
Topping
- 200 gr slagroom
- 50 gr kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 gr mascarpone
- 1 mandarijn
- 6 passievruchten
- 18 frambozen
Verwarm de oven voor op 120˚C.
Scheid de eiwitten en dooiers, let erop dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf met de handmixer. Voeg geleidelijk al mixend de suiker toe. Klop net zo lang tot het eiwit stevige pieken vormt.
Meng met een spatel de kokosrasp, azijn en maïzena voorzichtig door het eiwit.
Lepel op de bakplaat welke voorzien is van bakpapier, 6 kleine hoopje van het eiwitschuim. Houd genoeg ruimte tussen de hoopjes. Vorm er met een lepel platte rondjes van.
Schuif de ovenplaat in de oven en bak de meringues 2 uur. Zet dan de oven uit en laat de meringues in de oven staan.
Als de meringues goed droog gebakken en afgekoeld zijn, haal je ze uit de oven. Haal ze voorzichtig van het bakpapier en leg ze op de serveerschaal.
Klop de slagroom met de suikers half stijf, doe de mascarpone erbij en klop dit erdoor. Rasp de schil van de mandarijn en lepel dit door het slagroommengsel.
Verdeel dit over de meringues.
Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees boven de meringues eruit.
Leg hierop nog 3 frambozen. Serveer direct.