Patatje nachos met knoflookgarnalen

In de foodybox van Kroon op het werk mocht ik weer een zakje Grozette Cheese Sensation Nacho. Daar moest ik natuurlijk iets lekkers mee maken. We hadden zin in patat en ik had nog garnalen in huis, het is patatje nachos met knoflookgarnalen geworden. Dit moet ik echt nooit meer gaan maken, het is namelijk verslavend lekker!

 

Patatje met

 

Nou dit kan je wel een patatje met of patatje speciaal noemen. Wij eten heel weinig patat en als we het al eten dan bak ik ze in de oven. De kleintjes zijn er verzot op en onder het mom van in de oven gebakken zijn ze iets minder ongezond, krijgen ze af en toe een patatje van oma. Je kunt natuurlijk ook patat in de frituurpan bakken of je haalt een grote zak gebakken patat bij de snackbar en gebruik je die in dit gerecht.

 

Deze patatjes waren voor de volwassen. Lekker met de gesmolten kaas erover en de garnalen met paprika, rode peper en maïskorrels. Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt door er meer of minder rode peper in te verwerken.
Erbij aten we nog wat sour cream waar ik ook weer knoflook doorheen geroerd had.
Loaded fries noemde hubbie ze, want ja die heeft 26 jaar in Amerika gewoond en zo noemen ze frietjes met van alles erop.

 

En ik heb nog meer te lekkere patat recepten voor jullie. Wat dacht je van Patatje heel speciaal met pulled beef of dit Patatje Bravas. Patat met een lekkere pittige bravas saus.
Wil je lekkere patat zelf maken, dan vind je hier het recept ervoor.
De vorige keer dat ik een die Grozette Nacho cheese mocht ontvangen, heb er deze Nachos met kaas en blackened zalm van gemaakt. Die is ook het proberen waard.

 

Tips:

 

Ik gebruik altijd Beyerlande ovenfrites*. Die bakken snel in de oven en worden lekker krokant van buiten.
De Grozette Cheese Sensation Nacho** is te koop bij AH, als jij die niet kan vinden in jouw supermarkt gebruik dan geraspte cheddar kaas.

 

 

Recept Patatje nachos met knoflookgarnalen:

Patatje nachos met knoflookgarnalen. We hadden zin in patat maar dit moet ik echt nooit meer gaan maken, het is namelijk verslavend lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Mexicaans
Porties 3 personen

Ingredients
  

  • 600 gr ovenfrites*
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 zakje (90 gr) nacho cheese**
  • 1 rode puntpaprika
  • 200 gr roerbak garnalen knoflook
  • 1 blikje (150 gr) maïskorrels
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 125 gr sour cream
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje bieslook, gehakt

Instructions
 

  • Saus: rasp de knoflook en meng dit door de sour cream (zure room). Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 225˚C. Verdeel de patat over een bakplaat en bak ze goudbruin volgens de aanwijzing op de verpakking. Of bak ze in de frituurpan.
  • Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en bak ze in een wok in een scheutje olijfolie. Als ze gaar zijn, zet het vuur dan hoger en bak de garnalen mee tot ze net gaar zijn.
  • Giet het blikje maïs af en doe dit ook in de pan bij de garnalen en paprika. Bak nog even mee.
  • Haal de patat uit de oven en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi de patat met gerookte paprikapoeder, zout en de kaas en zet de schaal in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Haal de schaal uit de oven en lepel het garnalenmengsel erover. Bestrooi met de bieslook.
  • Serveer de schaal op tafel met de sour cream en smullen maar!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating